Home Izbori Janković: Bez dogovora sa Jeremićem

Janković: Bez dogovora sa Jeremićem

117
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je za najnoviji NIN da nisu tačne spekulacije da se sa Vukom Jeremićem dogovorio da ga podrži na predsedničkim izborima, a da Jeremić bude kandidat za gradonačelnika Beograda.

Ne samo da to nije tačno, već ko me iole poznaje zna da to ne može ni da bude istina. Imam svoj cilj, put i način, a gospodin Jeremić svoj, rekao je Janković ne želeći da se izjašnjava o tome da li će se kandidovati za predsednika Srbije, prenosi Blic.

Upitan koje su vrednosti za koje se zalaže, Janković je odgovorio da su one zapisane u Ustavu.

Ravnopravnost svih pred zakonom, poštovanje prava građana, vladavina prava, socijalna pravda, sloboda izražavanja i druga ljudska prava, samo uz ograničenja koja su propisana i neophodna, evropske vrednosti, istakao je on.

Dakle ne EU koja „nema alternativu“, a ni „majčica Rusija“, već evropske vrednosti i Srbija. I to ne Srbija u Evropi i svetu, već svet i Evropa u Srbiji, objasnio je Janković.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ministarke Zorane Mihajlović da je on, iako je ombudsman, ušao u političku kampanju, Janković je odgovorio:

„Gospođe Mihajlović se i ja sećam kao staložene osobe, takva je bila na sastancima s kojih smo izlazili s rešenjima za probleme građana“.

A, onda je zaveden režim rada koji promovišu poslanici Rističević i Đukanović, ministar Vulin, državne sekretarke Ljubičić i Ivković, medijski moguli Vučićević i Mitrović, te internet tim botova. Oni su manje staloženi, ali više iskreni glasnogovornici vlasti čiji su deo, ocenio je Janković.

On je zaključio da „zna ministarka Mihajlović vrlo dobro šta je šta, ali je vojnik partije“.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here