Home Izbori Da li će Ružićeva izjava uspeti da posvađa SNS i SPS?

Da li će Ružićeva izjava uspeti da posvađa SNS i SPS?

110
0
SNS, SPS i JS - Srbija izbori
Foto: N1

Dva dana posle intervjua u kome socijalista Branko Ružić kaže da bi srušio Vučića da je hteo, još je neizvesno da li će takve izjave potpredsednika SPS-a značiti razlaz u vladajućoj koaliciji. Naprednjaci i dalje poručuju da će o Ružićevim izjavama raspravljati na stranačkim organima.

Intervjuom u Kurirom – Branko Ružić postidgao je da naprednjaci sa njim zarate, nazovu ga polupismenim secikesom, pa objasne šta su time mislili.

„Ako pogledate u leksikone pronaći ćete termin čovek iz nižih slojeva društva koji se prehranjuje nečasnim postupcima prema društvu. Smatram da je to odnos pojedinaca a možda i ne pojedinaca prema SNS o kome treba da raspravljaju stranački organi“, kaže Vladmir Orlić iz SNS.

Hoće li tako Ružić svojim intervjuom uspeti da definitivno posvađa socijaliste i naprednjake? U opoziciji veruju da naprednjaci zapravo koriste Ružića da zarate sa socijalistima.

„Vidimo to kao uvod u vanredne parlamentarne izbore za koje Aleksandar Vučić ne može da nađe nikakvo racionalno opravdanje zašto bi Srbija imala četiri parlamentarne izbore u roku od 5 godina“, kaže Marko Đurišić iz SDS-a.

„Najbolje da se onda iscenira neki sukob sa socijalistima da se konačno stvori ta velika teška šizma, ili svi su protiv mene hoćemo konačno na prebrojavanje“, kaže Đorđe Vukanović, samostalni poslanik.

Posle lidera Ivice Dačića, koji je za koaliciju sa SNS-om rekao da je u najboljem interesu Srbije, socijalisti danas bez komentara.

Branko Ružić na naše pozive da odgovori na napade iz SNS-a kaže da je sve što je imao rekao u intervjuu i u komentaru na Tviteru u kome kaže „pucajte ja i sada držim čas“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here