Home Izbori „Predložiću Čedomira Jovanovića za predsednika Srbije“

„Predložiću Čedomira Jovanovića za predsednika Srbije“

111
0
cceda 1
Foto: Darko Ćirkov

Liberalno deokratska partija će imati svog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima, izjavio je član Predsedništva te stranke Đorđe Žujović.

On je rekao da će na Glavnom odboru predložiti da to bude Čedomir Jovanović.

Žujović smatra da Vuk Jeremić nije odgovor na probleme koje Srbija ima.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, on kaže da je najavljena kandidatura Jeremića za predsednika Srbije direktno uperena protiv dogovora proevropske građanske opozicije da izađe na izbore sa jednim zajedničkim kandidatom.

„Vuk Jeremić svojom dosadašnjom politikom i iskazanim stavovima predstavlja kontinuitet pogrešne politike koja karakteriše nekoliko poslednjih predsednika koje je Srbija birala. Politika konfrontacija, populizma i želje da se zbog političkih poena kalkuliše sa budućnošću Srbije, glavne su odlike bivšeg Koštuničinog ministra, i on zbog toga ne može biti kandidat dela društva koji izbore vidi kao priliku da se nametne kao alternativa“, navodi Žujović.

Navodi da Jeremićeva kandidatura takođe „torpeduje“ Sašu Jankovića, i vešto je smišljena predstava da se onemogući prilika da izbori budu šansa da se sukobe programi i politička načela i da se izbori pretvore u borbu koja će dodatno razoriti politički život i dalje terati ljude iz politike.

„Istraživanja koja se pojavljuju poslednjih nedelja o kandidatima koji su najavili učešće na izborima, kao i o onima za koje se spekuliše da će se kandidovati, nisu merilo političkih stavova, već odraz dezorijentisanog društva koje se opet gura u izbore bez politike. I pored toga što LDP beleži rast po tim istraživanjima, naši motivi za aktivnije učešće na predsedničkim izborima su rezultat potrebe da se sačuva politika koja nas karakteriše i koju smo dužni da branimo“, naveo je Žujović.

Obaveza LDP je, kaže, da u takvim uslovima, na predsedničkim izborima izađe sa svojim kandidatom i da afirmiše politiku kojoj je ta stranka posvećena.

„Raskidanje podaničkih veza sa Rusijom, zalaganje za ulazak u NATO, regionalna politika koja rešava narastujuću krizu u okruženju, smirivanje unutrašnjih političkih tenzija i dogovor u društvu lišen partijskih interesa, ciljevi su koje LDP mora da zastupa na predsedničkim izborima“, naveo je.

Žujović je najavio da će Jovanovića za kandidata na izborima za predsednika Srbije predložiti na sednici Glavnog odbora LDP, te dodao da ta stranka ima obavezu da ove političke principe brani bez kompromisa.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here