Home Izbori Vučić: Vlada ima većinu, a videćemo da li će i za mesec,...

Vučić: Vlada ima većinu, a videćemo da li će i za mesec, dva

126
0
Aleksandar Vuccich KZSS 20
Foto: Darko Ćirkov

Vlada Srbije funkcioniše i ima skupštinsku većinu, a da li će je imati za mesec ili dva to ćemo da vidimo, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić i poručio da će odluku o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima doneti krajem januara ili početkom februara.

„Tada ćemo znati da li ima većine u Skupštini i da li je SNS za tu većinu ili nije i da li su druge stranke za tu većinu ili nisu“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu, posle obilaska preduzeća Elektromreže Srbije

Kako je istakao, važno je da Vlada funkcioniše i da li ima većinu. „Hoću da vam kažem da za sve postoji proverljivost i možemo da pitamo narod i da obradujemo sve one koji maštaju o mojoj političkoj glavi da se poraduju jer će imati prilika za to koliko hoće“, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će od lidera socijalista Ivice Dačića tražiti objašnjenje zbog izjave Branka Ružića, koji je rekao da bi, da je hteo, već srušio Vučića, premijer je rekao da neće tražiti objašnjenje i da ga to ne interesuje.

Vučić izjavio je rekao da Vladu Srbije, i posle novih pozitivnih ocena Međunarodnog monetarnog fonda očekuje dalji naporan rad na ekonomskim reformama.

„Očekujem da vredno radimo i dalje… i tako ćemo i da radimo“, rekao je Vučić, odbacivši kritike opozicije na ekonomske rezultate vlade.

Prema njegovim rečima, kod nekih opozionih stranaka „sve mora da bude loše Srbiji“ da bi opravdali sopstveno postojanje.

Rekao je i da će do kraja godine biti smenjeni direktori pojedinih javnih preduzaća čijim radom Vlada nije zadovoljna, ali nije želeo da precizira o kome je reč.

Vučić je 30.oktobra najavio da će do kraja godine biti smenjeni „gotovo svi direktori“ u javnim preduzećima koja loše rade, a na pitanje na koga misli, odgovorio je da je „bio dovoljno jasan“.

Upitan da li će se to desiti na sednici vlade, u četvrtak, 22. decembra, Vučić je zahvalio novinarima što su ga podsetili kada se održavaju sednice vlade.

Vučić je najavio i da će tokom predstojeće posete Moskvi razgovarati o nabavci šest aviona MiG-29 ali i protivavionskih sistema Buk za potrebe Vojske Srbije.

Kaže da veruje da će ti avioni biti u Srbiji za tri meseca gde će kako je naveo, biti modernizovani i naoružani najsavremenijim raketama vazduh-vazduh.

„Dobili smo veoma dobru cenu i hvala Rusima za to. Sa ovih šest aparata imali bi deset aviona u resursu što bi značilo bitno veću sigurnost za naše građane“, kazao je premijer i dodao da će sa ruskim zvaničnicima razgovarati i o nabavci sistema Buk za potrebe protivvazduhoplovne odbrane.

Upitan da li dogovor o nabavci aviona ispod tržišne cene prati i sporazum o statusu Ruskog humanitarnog centra u Nišu, premijer je kazao da regulisanje statusa tog centra „pitanje odluke Vlade Srbije, a ne cenovnika“. „Ne nosim to pitanje na tacni u Moskvu i ne mislim da je to tema naših razgovora“, kazao je Vučić.

Kada je reč o odnosima u regionu, predsednik Vlade je izjavio je i da u Hrvatskoj postoje događaji kojima Srbija ne može da bude zadovoljna, ali da je važno da se stvari rešavaju dijalogom.

„Važno je da razgovaramo. Važno da se stvari rešavaju dijalogom. Ja sam za svaku vrstu razgovora bez ikakvih uslova. Da li to može da donese rezultate pitanje je, jer su nam pogledi različiti“, rekao je Vučić na pitanje novinara o aferi čokoladica iz Srbije koje je predsednica Hrvatske poklonila deci u Dubrovniku, a potom se zbog toga izvinila.

Hrvatski premijer Andrej Plenković je u jučerašnjem intervju tim povodom odgovorio da voli čokoladu i da ne gleda ko je proizvodi. Vučić je kazao da je slušao intervju hrvatskog premijera dva puta i da mu lično ništa nije zamerio.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here