Home Izbori Šutanovac: DS će biti kičma i stožer opozicije

Šutanovac: DS će biti kičma i stožer opozicije

101
0
dragan sutanovac 002_1
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da je ime kandidata DS-a na predsedničkim izborima manje važno od politike za koju će se on zalagati.

Dragan Šutanovac je, obraćajući se na Glavnom odboru stranke, rekao da će na predstojećim predsedničkim izborima DS biti stožer i kičma opozicije.

„DS će instistirati da kandidat podržava i zastupa politiku koju DS zastupa već punih 27 godina, a to je evropski put Srbije i sa tim nema kompromisa“, rekao je Šutanovac.

Dodao je da je sada teško predvideti koje ćemo sve izbore imati, i na osnovu toga zauzeti zvaničan stav sa kojim kandidatom i na koje izbore će DS izaći.

Rekao je da će obaviti razgovore sa predstavnicima svih proevropskih opozicionih stranaka, te da je sa nekima od njih već i razgovarao.

„Za nas je ime kandidata manje važno od njegove politike i onoga za šta se zalaže“, rekao je Šutanovac.

Kako je rekao, DS je stranka evroatlanstke politike i evropskih integracija, pa neće važiti politika „četiri stuba“, već samo jednog, a to je Brisel.

Šutanovac je istakao i da je nemoguća saradnja sa SNS-om, i da će to tako i ostati i dodao da će insistirati da tu odluku svi gradski i opštinski odbori demokrata poštuju „do kraja“.

Šutanovac je ocenio i da će narednih dana biti „puno raznih podmetanja na račun DS“, od strane vlasti, ali i dela opozicije, koji bi, kako je rekao, želeli da dezintegrišu DS.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here