Home Izbori Čanak: U Skupštini divljaštvo da bi se raspustio parlament

Čanak: U Skupštini divljaštvo da bi se raspustio parlament

114
0
LSV logo - Srbija izbori
Foto: lsv.rs

Beograd — Predsednik LSV Nenad Čanak kaže da je u Skupštini namerno proizvedena atmosfera divljavštva čiji je cilj da se parlament ponizi i raspusti u narednom periodu.

Čanak je za izdanje Blica od nedelje kazao da „očekuje“ raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora zbog „velikog razočaranja vladajuće strukture“ nakon aprilskih izbora ove godine.

„Uprkos povećanju broja glasova, zbog ulaska niza lista za koje se nije očekivalo da će preći cenzus, broj poslanika vladajuće stranke je smanjen. Samim tim bi novi izbori, posle sve one iscrpljenosti opozicionih stranaka, bili više naklonjeni vlasti, a kratko je vreme da se nešto preterano novo zabrlja što bi flagrantno umanjilo rezultat vladajuće grupacije“, naveo je Čanak.

Govoreći o kandidatu opozicije na predsedničkim izborima naredne godine, lider LSV-a je ocenio da je „napravljena atmosfera da nema drugih opcija osim Vuka Jeremića i Saše Jankovića“.

„Ko je taj ko je odredio da su samo Jeremić i Janković mogući kandidati? U pitanju je deo beogradske političke čaršije koji je uzurpirao ulogu nekakvih patrijarha opozicije za kojima svi ostali moraju da idu ili će biti osramoćeni do kraja života“, rekao je Čanak.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here