Home Izbori Vukomanović: Podržaću nekog od kandidata za predsednika

Vukomanović: Podržaću nekog od kandidata za predsednika

75
Dijana Vukomanović - Srbija izbori
Foto: Politika/ R. Krstinić

Ostajem u statusu samostalnog poslanika, ali kako se budu razvijali događaji, jer nam predstoje predsednički izbori, sigurno ću se svrstati uz nekog kandidata.

Na ovaj način bivša poslanica SPS-a Dijana Vukomanović, koja je smenjena sa mesta šefa naše delegacije u PS OEBS-a i drugih funkcija pri Narodnoj skupštini, za „Politiku” odgovara na pitanje da li posle odluke vladajuće većine o njenom razrešenju planira da se priključi nekoj od poslaničkih grupa u parlamentu Srbije.

„Već sam imala pozive sa različitih strana, i iz vlasti i iz opozicije, da pristupim njihovim klubovima. Istina je i da sam napravila jedan korak po pitanju solidarnosti sa opozicijom, jer u svakoj situaciji želim da glasam po savesti. To ne znači da sam došla u iskušenje da se uključim u neku od poslaničkih grupa, niti imam potrebu da spasavam svoju političku karijeru na taj način. Već bih tako nešto učinila u prethodna dva meseca, da mi je to bio motiv za izlazak iz SPS-a”, naglašava nekadašnja predsednica IO SPS-a.

Odluku vladajuće većine o razrešenju sa parlamentarnih funkcija očekivala je, kako kaže, već dva meseca, od svog izlaska iz redova socijalista. Ono što ipak zamera inicijatorima svoje smene jeste momenat u kojem su odlučili da sprovedu tu odluku.

„To se desilo neposredno posle mog učešća na konferenciji u Prištini u organizaciji OEBS-a, što ostavlja prostor za različita tumačenja. Poslanici većine mogli su to da urade bilo kada u prethodna dva meseca, jer je moje iščlanjenje iz grupe SPS-a podrazumevalo da oni imaju slobodu da me smene”, kaže Dijana Vukomanović i dodaje da je spremna da svojoj naslednici na čelu delegacije pri PS OEBS-a i dojučerašnjoj koleginici iz SPS-a Stefani Miladinović prenese znanje i iskustvo na ovoj funkciji, ukoliko to od nje bude traženo.

Izvor: www.politika.rs