Home Predsednički izbori Jeremić: Nije ovo moja „druga opcija“

Jeremić: Nije ovo moja „druga opcija“

101
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Bivši šef srpske diplomatije Vuk Jeremić kaže da neki ljudi pokušavaju da kažu da je Srbija njemu „druga opcija“, ali da je ona za njega mesto gde želi da bude.

„Ne, ja sam posle svakog od svojih uspeha odlučivao da se vratim u Srbiju zato što ovde živim, ja ovo osećam kao svoju zemlji i ja zapravo ovde želim da budem i da provedem ostatak svog života“, rekao je Jeremić studentima Pravnog fakulteta u Kragujevcu.

Jeremić je ovaj deo svog predavanja objavio na Tviteru, a studentima je rekao i da je imao više opcija za nastavak karijere.

„Nije da mi nisu bila otvorena vrata na drugim mestima“, rekao je Jeremić nabrajajući da se vraćao u Srbiju nakon školovanja u inostranstvu, kao i nakon predsedavanja Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, kao i sada, nakon trke za mesto generalnog sekretara UN.

Vuk Jeremić se vratio u Srbiju posle četiri godine provedene u Njujorku, a iako još nije zvanično to objavio, spominje se kao potencijalni predsednički kandidat. O njegovoj kandidaturi je govorio i premijer Aleksandar Vučić.

Takođe, neposredno pre njegovog povratka u Beograd, bivši šef srpske diplomatije je u pojedinim medijima doveden u vezu sa slučajem „Topčider“, kada su iz vatrenog oružja ubijena dvojica gardista, pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Jeremić je protekle nedelje dao iskaz u svojstu građanina o tom slučaju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here