Home U fokusu Vukadinović i Rašković Ivićeva osnivaju „Za spas Srbije“

Vukadinović i Rašković Ivićeva osnivaju „Za spas Srbije“

79
Sanda Rašković Ivić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Bivši članovi poslaničke grupe DSS, a sada samostalni poslanici u Skupštini Srbije, najavili su da će formirati nacionalno-demokratski pokret „Za spas Srbije“.

Đorđe Vukadinović je na konferenciji za novinare rekao da su se odlučili na formiranje pokreta kako bi mogao da se čuje glas autentične nacionalne i demokratske opozicije, kako u Skupštini, tako i u javnosti.

Prema njegovim rečima, pokret će, osim njega, Sande Rašković Ivić i Slaviše Ristića, činiti i određena grupa intelektualaca „koja je dugi niz prisutna u javnom političkom i intelektualnom životu“.

Na pitanje kako će učestvovati na predstojećim izborima najavljenim za narednu godinu, Rašković Ivićeva je rekla da se zalažu za širi opozicioni blok koji bi zauzeo beskompromisni stav prema vladajućem režimu.

Predsedništvo DSS prihvatilo je krajem oktobra predlog Izvršnog odbora stranke o brisanju iz evidencije članstva Rašković Ivićeve, dok na istoj sednici nije prihvatilo predlog Izvršnog odbora o brisanju iz evidencije članstva narodnog poslanika Slaviše Ristića.

Podsećamo, Sanda Rašković Ivić podnela je ostavku na mesto predsednice stranke nakon parlamentarnih izbora zbog lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom čime su, kako kaže, iznevereni birači DSS.

Izvor: www.b92.net