Home Izbori Poslanici o Jeremiću, pismu Jankovića i poglavlju 26

Poslanici o Jeremiću, pismu Jankovića i poglavlju 26

103
0
_T5U0066
Foto: Darko Ćirkov

Poslanici su postavljali pitanja u skupštini o političkoj karijeri Vuka Jeremića i otvorenom pismu Saše Jankovića koje je uputio premijeru.

Oni su govorili i o blokadi pregovaračkog poglavlja 26 sa EU.

Poslanik vladajuće Narodne seljačke stranke Marijan Rističević tražio je od vlade podatke o tome koliko je koštala politička karijera Vuka Jeremića.

On pita i da li je za Jeremićevu platu mesečno izdvajano 10.000 dolara, a za stan u kome je živeo u Njujorku dok je bio predsednik Generalne skupštine UN, 15.000 dolara.

Rističević se interesovao i za karijeru zaštitnika građana Saše Jankovića koji, kako je rekao, očigledno „juri političku karijeru“ i pitao šta će biti učinjeno povodom njegovih političkih izjava.

On je zatražio kontrolu finansijskog poslovanja zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Rističević je pitao da li su poverenik i zaštitnik građana dobili 80.000 funti za „neki projekat“ od ambasade Velike Britanje.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Marko Đurišić zatražio je od premijera Aleksandra Vučića da pruži dokaze za optužbe da su on, Aleksandra Jerkov, Vuk Jeremić i Saša Janković protiv države i naroda i da su izdajnici.

On je pitao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da li mu je bezbednost ugrožena zbog izjave premijera da je izdajnik i pitao da li zbog toga treba da bude zabrinut.

Poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić pitao je da li je jedan od predloženih kandidata za sudije Ustavnog suda, član Srpske napredne stranke.

On je pitao i da li će biti raspisani izbori u Bajinoj Bašti s obzirom na to da se parlament te lokalne samouprave nije sastao 127 dana.

Poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Enis Imamović pitao je predsednika Vlade Aleksandra Vučića ko je odgovoran za propuste u pripremi pregovaračkog poglavlja sa EU o obrazovanju i kulturi čije otvaranje je Hrvatska blokirala i pitao ko će zbog toga snositi odgovornost.

Pošto su postavili pitanja, poslanici su počeli raspravu o amandmanima na poljoprivredne zakone, na koje je podneto oko 140 amandmana.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here