Home Izbori Mirović: U SNS još bez razgovora o kandidatu

Mirović: U SNS još bez razgovora o kandidatu

102
0
Srpska napredna stranka - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Za Srbiju ne vidim ništa bolje i logičnije od toga da na predsedničkim izborima pobedi kandidat SNS, to kaže funkcioner SNS Igor Mirović.

Kako kaže, ako bi pobedio kandidat opozicije, država bi ušla u jedan period nesigurnosti.

“O predsedničkim izborima najvise pričaju oni koji nemaju druga posla, osim da stvaraju neku vrstu tenzija na političkoj sceni. Najviše pričaju samozvani kandidati koji se nude i koji očekuju da ih podrži neka politička stranka“, rekao je za RTV Mirović.

Navodeći da u SNS-u još nisu razgovarali o kandidatu, on je istakao da je ideja da do kraja januara bude skup kako bi se napravila dobra analiza koji je najbolji kandidat i ko ima najviše šansi da prođe.

“Za nas je veoma važna pobeda predsedničkog kandidata iz redova SNS. Želimo da pobedimo već u prvom krugu i da pokažemo da je politika koju smo vodili od osnivanja, posebno u protekle tri godine, od kada je predsednik stranke Aleksandar Vučić toliko snažna“, rekao je Mirović.

Na komentar da bi analitičari rekli da je to moguće samo ako bi kandidat bio Vučić, Mirović je rekao da će razgovarati o tome.

“Naša ideja jeste da Srbiju i u naredne četiri godine uvedemo u mirnu luku i zato je potrebna i brilijantna pobeda na predsedničkim izborima“, rekao je Mirović.

Na pitanje da li nam se na proleće smeše i vanredni parlamentarni izbori, Mirović je odgovorio da ne zna šta kaže opozicija.

“Opozicija izgleda hoće vanredne parlamentarne izbore“, rekao je Mirović.

Navodeći da vanredni parlamentarni izbori zavise i od vlasti, ali i od opozicije, on istakao da posao opozicije nije da blokira rad institucija već da kritikuje.

“Ako opoziciono delovanje, na jedan grub način prerasta u delovanje protiv države, a ne u osnaživanje kroz kritiku onda možemo da zaključimo da opozicija želi izbore“, rekao je Mirović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here