Home U fokusu Svi o zajedničkom kandidatu, niko nikoga ne podržava

Svi o zajedničkom kandidatu, niko nikoga ne podržava

107
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: N1

Na čiju podršku bi Vuk Jeremić mogao da računa i da li je viđen za zajedničkog kandidata proevropske opozicije? Javne podrške za sada nema, ali ima novih potencijalnih predsedničkih kandidata… Svi sa svima – tako trenutno izgledaju razgovori preoevropskih opozicionih partija u vezi sa traženjem zajedničkog kandidata na predsedničkim izborima.

Jeremić je za Liberalno demokratsku partiju neprihvatljiv jer, tvrdi lider Čedomir Jovanović, sve što radi – radi isključivo iz ličnih interesa

„Ukoliko nema dogovora o zajedničkom kandidatu građanskih snaga u zemlji, a ja ga iz sveg srca želim… Ukoliko neko misli da pojava Vuka Jeremića torpeduje Sašu Jankovića, kandidovaću se, kakve god šanse mi drugi davali“, poručio je Jovanović.

Jovanovića, čini se, ne bi podržali ni koalicioni partneri na prethodnim parlamentarnim izborima – iz Socijal demokratske stranke (SDS) poručuju – drago im je što Jeremić „intenzivno razmišlja“, žao im je zbog onoga što govori Jovanović.

„Žao mi je što se pojavlju takvi glasovi u ovom trenutku kada, što se nas tiče, pokušavamo da napravimo dogovor svih koje vidimo na toj strani, mislim da ovo nije trenutak za tu vrstu isključivosti“, kaže Marko Đurišić iz SDS.

Nisu isključivi, ali su tajanstveni. U pokretu „Dosta je bilo“ ne žele da govore o imenima kako ne bi, tvrde, davali „municiju“ Aleksandru Vučiću.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here