Home Izbori Demokrate nisu za Vuka

Demokrate nisu za Vuka

140
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: N1

U opozicionim strankama nema sloge oko kandidature bivšeg šefa diplomatije

VUK Jeremić bi mogao da ostane bez podrške DS, u kojoj je politički ponikao, ukoliko se kandiduje na predsedničkim izborima – saznaju „Novosti“.

Prema našim informacijama, demokrate u nedelju imaju sednicu Glavnog odbora na kojoj će glavna tema biti upravo predstojeći izborni ciklus.

U vrhu te stranke su nam rekli da lider Dragan Šutanovac želi da cela opozicija stane iza jednog kandidata. Navodno, ukoliko budu samo predsednički izbori, DS je blizu odluke da isturi svog predsednika u trku i da traže podršku ostalih partija i javnih ličnosti. Ako se, međutim, raspišu i parlamentarni izbori, spremni su da podrže kandidaturu Saše Jankovića, ali da on zauzvrat stane iza njihove parlamentarne liste.

Ipak, deo DS traži da se podrži Jeremić.

Spekuliše se da bi podršku Jeremiću mogli da daju lideri SDS i Zajedno za Srbiju, Boris Tadić i Dušan Petrović, kao i Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije.

Stefanović, za „Novosti“, kaže da dosada nisu kontaktirali ni sa Jeremićem ni sa Sašom Jankovićem, koji takođe u javnosti figurira kao potencijalni kandidat opozicije:

– Podršku ćemo dati onom kandidatu koji bude imao za nas najprihvatljiviji program i planove.

Ni u LDP nisu spremni da podrže Jeremića, već bi u slučaju njegove kandidature u trku ušao lider Čedomir Jovanović.

Lider DjB Saša Radulović poručio je da Srbiju čekaju „četiri godine mraka“ ako se opozicija ne dogovori o zajedničkom nastupu.

S druge strane, funkcioner SNS Aleksandar Martinović tvrdi da se Jeremićeve kandidature niko ne plaši, a naročito ne – naprednjaci.

Izvor: www.novosti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here