Home Izbori Ankete teraju Vučića u trku

Ankete teraju Vučića u trku

565
0
Aleksandar Vuccich KZSS 42
Foto: Darko Ćirkov

Dobar rejting srpskog premijera i kao kandidata za predsednika. SNS vaga: Nikolić ili lider koji pobeđuje u prvom krugu

TOMISLAV Nikolić čvrsto namerava da se kandiduje za predsednika Srbije, a sa druge strane, istraživanja pokazuju da šanse da pobedi već u prvom krugu predsedničkih izbora ima samo Aleksandar Vučić.

Zbog ove dve činjenice, kako „Novosti“ saznaju, postoji i ključna dilema pred kojom je lider naprednjaka i njegova stranka: da li da podrže novu kandidaturu aktuelnog šefa države ili da sam premijer uđe u trku do Andrićevog venca.

Takođe, od razrešenja ovog pitanja moglo bi da zavisi i da li će biti raspisani parlamentarni izbori, mada postoji velika šansa da se oni održe nezavisno od toga da li će predsednički kandidat SNS biti Nikolić ili Vučić.

Lider naprednjaka ponovio je u petak da će krajem januara ili početkom februara biti odlučeno o predsedničkom kandidatu SNS, kao i da li će biti održani vanredni republički izbori.

– Sada se ne bavim izborima jer imam važnijih poslova kao premijer. Svakako nećemo ugroziti stabilnost i interese Srbije. Ali ako ne možete da radite i ako nije dobra atmosfera u društvu, uvek je bolje ići na izbore – rekao je Vučić.

On je ocenio da, sudeći po medijima, svi znaju bolje od njega šta će da odluči:

– Neki od velikih favorita – Šešelj, Jeremić, Janković… imaju velika sredstva, a ne znam odakle. Ali oni uživaju ogromnu podršku javnosti, rekao bih nezasluženo. Mi ćemo da se borimo, u nekom trenutku ćemo doneti odluku i predložićemo kandidata da se s njima bori.

Predizborno prestrojavanje uveliko traje u opoziciji. Boško Obradović, lider Dveri, potvrdio je za „Novosti“ da se video sa potencijalnim predsedničkim kandidatom Vukom Jeremićem, ali nam nije otkrio da li će da ga podrži.

– Jeremić i ja smo zemljaci jer je on, po ocu, iz sela Ježevice kod Čačka i prirodno je da razgovaramo o čačanskim temama. Ko će koga da podrži na izborima – videćemo. Možda Jeremić podrži moju kandidaturu. Mnogo važnije je koju politiku treba da vodi predsednik. Svaki kandidat koji nastavlja evrofanatičnim putem je totalni promašaj, pa bio to i Jeremić.

Obradović smatra da je ključno da opozicija ima kandidata koji nudi novu politiku koja pobeđuje širom Evrope, a to je „protivljenje Centralnom komitetu u Briselu“

– Ja sam kandidat te najsavremenije politike i tražim podršku pojedinaca i organizacija za moju kandidaturu. Videćemo šta će biti Jeremićev odgovor – zaključuje Obradović.

UZ NAPREDNjAKE 51 ODSTO GRAĐANA

VIŠE od polovine građana bi sada glasalo za SNS na parlamentarnim i za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. To su glavni rezultati istraživanja agencije „Faktor plus“, koje je u petak predstavio njihov direktor Vladimir Pejić. Sondaža je pokazala i da bi 49 odsto anketiranih izašlo na izbore, dok 26 odsto ne bi. Najviši rejting ima SNS sa 51 odsto dok SPS uživa podršku 10,8 odsto anketiranih. Slede SRS sa 8,9 odsto, „Dosta je bilo“ sa sedam, DS sa šest, dok su Dveri i PUPS ispod cenzusa.

Izvor: www.novosti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here