Home Izbori Ako se Jeremić kandiduje i Jovanović predsednički kandidat

Ako se Jeremić kandiduje i Jovanović predsednički kandidat

113
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsedništvo LDP obavezalo je svog lidera Čedomira Jovanovića da se kandiduje za predsednika Srbije ukoliko kandidat proevropske opozicije bude Vuk Jeremić.

To saznaje list „Danas“, za koji je neimenovani izvor naveo da Jeremić, imajući u vidu njegove stavove o Rusiji, EU i Americi, ni u kom slučaju neće biti kandidat koji će Srbiju jasno opredeliti prema Zapadu, te da je Jovanović, koji je uvek zastupao evropske vrednosti, jedini kandidat koji bi u predsedničkoj trci bio neko za koga se ni u kom slučaju ne može reći da zastupa interese Ruisje.

U LDP-u smatraju da bi Jeremićeva kandidatura u ime građanske proevropske opozicije bila rušenje ideje o zajedničkom kandidatu evropskih građanskih snaga.

Zamenik predsednika LDP Nenad Milić je za Tanjug ranije rekao da je predsedništvo LDP-a podržalo stav Jovanovića da treba raditi na formiranju evropske izborne platforme i konsolidovanju građanskog bloka i zaključilo da je njihova dužnost da, ako izostane podrška takvoj politici, aktivno učestvuju na svim izborima.

Milić je rekao da je najava Vuka Jeremića da će se kandidovati na predsedničkim izborima rušenje ideje o zajedničkom kandidatu evropskih građanskih snaga.

„Zbog toga je, kao i uvek, dužnost Čedomira Jovanovića da brani one vrednosti koje su i u prošlosti osporavali svi kandidati politike koja nam je uništila živote, od Miloševića, preko Koštunice, Nikolića i Jeremića, koji u velikoj meri sa njima deli političke stavove i uverenja“, naveo je Milić.

Milić smatra i da je Jeremiću dobro poznato da građanska opozicija ne može stati iza njegove kandidature ni pod kojim uslovima, zbog njegovih stavova koji su nas, kako kaže, u bližoj prošlosti konfrontirali sa onima sa kojima Srbija treba da gradi najbliže odnose.

Srbiji je, ističe Milić, potreban predsednik koji će je približiti Zapadu, a ne neko ko će nas ponovo uvesti u sukobe sa Evropom i Amerikom, samo zbog toga što to dobro utiče na njegov rejting.

„Najava Jeremićeve kandidature je previsoka cena za ovako napaćenu zemlju i nema potrebe da je ponovo plaćamo, kao što je to bio slučaj toliko puta do sada kada su Jeremić i oni koji ga podržavaju zbog svojih interesa žrtvovali interese Srbije“, naveo je Milić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here