Home Izbori Obradović: Nema razlike između Vučića, Nikolića, Jeremića…

Obradović: Nema razlike između Vučića, Nikolića, Jeremića…

140
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da će biti kandidat tog pokreta na predsedničkim izborima, jer kako je naveo, ne vidi smisao da svi kandidati budu zastupnici iste politike „pogubnog“ ulaska Srbije u Evropsku uniju.

Obradović je za Blic rekao da nema nikakve razlike između Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, Vuka Jeremića ili Saše Jankovića, kao mogućih predsedničkih kandidata, i da Dveri smatraju da je potrebno da na predsedničkim izborima imaju kandidata koji nudi drugačiju politiku.

„Mi u Evropsku uniju putujemo 16 godina i takav put je izgubio svaki smisao. Ako za ovih 16 godina nismo postali član, nećemo ni za idućih 16. Unija se raspada na naše oči“, rekao je Obradović i dodao da je politika evrointegracija „prevaziđena“.

Govoreći o mogućim parlamentarnim izborima, Obradović je rekao da je to dokaz da se aktuelni premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najbolje oseća u svetu političkog marketinga i izbornih kampanja, i da „ne ume da vlada“ i „beži u nove izbore“ kad god se suoči sa problemima u vođenju državnih poslova.

„Tokom ove godine Skupština praktično nije radila sedam ili osam meseci i Vučić je vladao sam, bez kontrolne i nadzorne uloge Narodne skupštine i imam utisak da mu se to osladilo. On bi i u idućoj godini da ponovi nešto slično“, rekao je Obradović.

Lider Dveri kazao je da bi tom pokretu novi parlamentarni izbori „išli u korist“, jer bi na njima osvojili veći broj glasova i poslanika, dok će po njegovoj oceni „SNS-u pasti podrška u biračkom telu“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here