Home Izbori LDP ovlastila Jovanovića da pregovara o izborima

LDP ovlastila Jovanovića da pregovara o izborima

137
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsedništvo LDP ovlastilo je predsednika stranke Čedomira Jovanovića da vodi razgovore o predsedničkim i eventualnim parlamentarnim izborima.

To je za Tanjug potvrdio zamenik predsednika Nenad Milić i dodao da je predsedništvo LDP-a podržalo stav Jovanovića da treba raditi na formiranju evropske izborne platforme i konsolidovanju građanskog bloka, i zaključilo da je njihova dužnost da, ako izostane podrška takvoj politici, aktivno učestvuju na svim izborima.

Milić je ocenio i da je najava Vuka Jeremića da će se kandidovati na predsedničkim izborima rušenje ideje o zajedničkom kandidatu evropskih građanskih snaga.

„Zbog toga je, kao i uvek, dužnost Čedomira Jovanovića da brani one vrednosti koje su i u prošlosti osporavali svi kandidati politike koja nam je uništila živote, od Miloševića, preko Koštunice, Nikolića i Jeremića, koji u velikoj meri sa njima deli političke stavove i uverenja“, naveo je Milić.

Milić smatra i da je Jeremiću dobro poznato da građanska opozicija ne može stati iza njegove kandidature ni pod kojim uslovima, zbog njegovih stavova koji su nas, kako kaže, u bližoj prošlosti konfrontirali sa onima sa kojima Srbija treba da gradi najbliže odnose.

Srbiji je, ističe Milić, potreban predsednik koji će je približiti Zapadu, a ne neko ko će nas ponovo uvesti u sukobe sa Evropom i Amerikom, samo zbog toga što to dobro utiče na njegov rejting.

„Najava Jeremićeve kandidature je previsoka cena za ovako napaćenu zemlju i nema potrebe da je ponovo plaćamo, kao što je to bio slučaj toliko puta do sada kada su Jeremić i oni koji ga podržavaju zbog svojih interesa žrtvovali interese Srbije“, naveo je Milić.

Prema njegovim rečima, „lutanje i tumaranje vladajuće koalicije“, koja dva meseca pre početka kampanje ne saopštava ni ime kandidata za predsedničke izbore, niti koji će sve izbori biti raspisani, kao i „brižno pripremana kandidatura Vuka Jeremića“, pokazuju da se tu radi o mnogo ozbiljnijem izboru za građane Srbije.

Jasno je, smatra Milić, da predstoje izbori koji će odrediti kako Srbija u budućnosti treba da izgleda i da će se na njima doneti važnije odluke nego samo to ko će biti predsednik u narednih pet godina i ko će voditi vladu.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here