Home Izbori „Nema pritiska, žalim što Jeremić ranije nije dao izjavu“

„Nema pritiska, žalim što Jeremić ranije nije dao izjavu“

69
0
Nebojša Stefanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da nema pritiska na Vuka Jeremića.

On je dodao da mu je žao što Jeremić ranije nije dao izjavu u vezi sa smrću dvojice gardista na Topčideru, 5. oktobra 2004.

„Žao mi je što Jeremić ni pre 12 godina nije dao neku izjavu. Potpuno se spinuje i politički zloupotrebljava tragedija ovih ljudi. Nadam se da neće da se pozivaju na mrtvog Miodraga Rakića“ (bivšeg šefa kabineta tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića), rekao je Stefanović Radio-televiziji Srbije.

Stefanović je ponovio da Jeremića nije privela policija, već da je poziv uručen njegovom advokatu.

„Nadam se da će se svi odazvati na pozive da daju izjave i da se sazna šta se desilo sa dvojicom momaka“, rekao je Stefanović.

Vuk Jeremić, nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića i kasnije ministar spoljnih poslova Srbije došao je u sedište SBPOK na poziv da u svojstvu građanina da iskaz u vezi predmeta ubistvo gardista na Topčideru 2004.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović poginuli su u tajnom vojnom objektu Karaš u Topčideru, gde su bili na straži. Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu, dok je nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba. Početkom ove nedelje medijima je predstavljena 3D forenzička analiza događaja, prema kojoj su gardisti ubijeni.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here