Home Izbori Živkovićeva tri kandidata „kao tri prsta“ za izbore u aprilu

Živkovićeva tri kandidata „kao tri prsta“ za izbore u aprilu

119
0
Zoran Živković - Srbija izbori
Foto: N1

Lider Nove stranke Zoran Živković smatra da bi novi parlamentarni izbori i izbori za Grad Beograd, uz redovne predsedničke, bili dobri za opoziciju. On nudi konkretan predlog – Sašu Jankovića za kandidata za predsednika, a da se DS i DJB dogovore oko kandidata za premijera i gradonačelnika Beograda.

„Ako pokušate na neki razuman način tumačite šta misli Vučić onda ste u velikom problemu, jer njegove odluke nisu razumne. Možemo da nagađamo da li je to inspiracija trenutka na nervnoj bazi ili je to njegov projekat neki za april sledeće godine“, rekao je.

Živković je ocenio da bi to bilo dobro za opoziciju, posebno za demokratsku proevropsku opoziciju. „To je prilika da kažemo da možemo da se ujedinimo oko ideje, oko zajededničkog cilja i da napravimo efikasan mehanizam za zaustavljanje ove nenormalne vlasti“, navodi.

LDP nema šta da traži u našem društvu

Lider Nove stranke kaže da je ono čime treba da se bavi demokratska opozicija u Srbiji to da nađe najbolji odgovor na ovu situaciju u kojoj se Srbija nalazi. Najbolji odgovor je oterati SNS i Vučića i njegove satelite i vratiti Srbiju na pravi put, naveo je. On smatra da to može da se uradi ukoliko se dogovore oko racionalnih ciljeva.

„Moj konkretan predlog je da ukoliko budu izbori za predsednika, za parlament i za Grad Beograd, da kandidat proevropske opozicije za predsednika bude Saša Janković, a da se Dosta je bilo i DS dogovore ko će da da kandidata za predsednika Vlade i gradočelnika. I mislim da je to potpuno logično po snazi, mogućnosti i po šansama. Ja vidim to kao srpska tri prsta, kao tri dobra rešenja za to iskušenje koje nam sprema Vučić, i mislim da je vreme da mi Vučiću pokažemo kako se napušta politička scena“, dodao je.

Upitan da li LDP i SDS mogu da uđu u ujedinjenu opoziciju, Živković stranci Borisa Tadića daje neke šanse, ali Čedomira Jovanovića ne bi voleo da vidi u tom družini.

„LDP nema šta da traži u našem društvu, razumem sva iskušenja kroz koja su ta stranka i njen lider prolazili, ja ne računam na njih, ja ne bih mogao na njih da se oslonim“, kaže Živković. On ocenjuje da je SDS na „nekoj prekretnici“, da se tu nešto dešava što bi oni sami morali najpre da reše. „A onda ćemo videti kako ćemo dalje zajedno, ako budemo zajedno“, zaključio je lider Nove stranke.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here