Home Izbori „Niko neće da se igra izborima ako ne bude preke potrebe“

„Niko neće da se igra izborima ako ne bude preke potrebe“

115
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Premijer Vučić rekao je odgovarajući na pitanja novinara o potencijalnim parlamentarnim izborima da „niko neće da se igra izborima ako ne bude preke potrebe“.

Aleksandar Vučić je u vezi sa izborima rekao da on sada zna i šta želi i šta misli povodom toga, ali da tek predstoje razgovori u političkom vrhu zemlje i SNS-a o tome.

„Odluku neću doneti sam, a kakva će odluka da bude o tom-potom“, rekao je premijer na vanrednoj konferenciji za novinare i dodao da „da ni na koji način, nijedne sekunde neće biti ugrožena stabilnost Srbije.

On je istakao i da će odluka o izborima biti poznata u januaru, februaru naredne godine.

Upitan da li je lično za održavanje parlamentarnih izbora i da li misli da ih je previše u kratkom periodu, Vučić je rekao: „Ne treba nikome da se pravdam za bilo šta“.

On je rekao da je njegovo da brine o stabilnosti i novčaniku države.

„Kada imate tu situaciju, kada imate najbolje rezultate, po objektivnim parametrima, onda vam dodje neko ko se ne poziva ni na kakvog stručnjaka i govori da nešto ne valja onda kažete, evo vam pa napravite nešto što valja, ali to morate da uradite na zakonom propisanim uslovima, a ne da bijete žene“, rekao je Vučić.

Premijer je izjavio da sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Majklom Davenportom ima korektnu saradnju, ali da ga ne zanimaju njegovi stavovi po pitanju unutrašnjih političkih odnosa u Srbiji i da ne vidi zašto bi se on zbog toga vređao.

Upitan kako komentariše da je Devenport na tviteru napisao da premijera ne interesuju njegovi stavovi, Vučić je objasnio da nije u potpunosti tačno preneo izjavu.

„Rekao sam da me ne zanimaju njegovi stavovi po pitanju unutrašnjih političkih odnosa u Srbiji, odnosno kada je reč o dnevno-političkim stvarima, a da me zanimaju oni koji se odnose na sprovođenje reformi, što je i naš zajednički posao“, rekao je Vučić.

Premijer je rekao da smatra da je uređivanje unutrašnjih političkih odnosa posao za građane Srbije i političke stranke u zemlji i da mu nije jasno zašto je Devenport uvređen.

„Imamo korektnu saradnju, makar se ne slagali uvek u svemu. I takvu ćemo saradnju, ma šta god mislili jedan o drugom, zbog srpskog puta ka Evropskoj uniji morati da imamo i ubuduće“, rekao je Vučić.

„Nemačka podržava Srbiju da otvori tri poglavlja do kraja godine“

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da je dobijena potvrda da će Nemačka podržati Srbiju da do kraja godine otvori tri poglavlja u okviru evrointegracija.

„Danas samo dobio potrvdu da će Nemačka kao najvažnija, najsnažnija i najznačajnija zemlja EU podržati otvaranje poglavlja 5, 25 i 26 do kraja godine“, rekao je premijer.

Dodao je da ostaje još da se vidi kako će stvari da teku, ali da je ta vest svakako veliki podstrek Srbiji, zbog čega je, kako je rekao, zahvalan amasadorima Nemačke Akselu Ditmanu, ambasadoru SAD Kajlu Skatu i svim drugim ambasadorima iz zemalja EU, „koji su nam pomogli na evropskom putu“.

„Ponosan sam na činjenicu da nam je baš Nemačka izrazila podršku, makar se neki iz drugih zemalja naljutili, ali podrška jedne Nemačke zaista mnogo znači“, primetio je Vučić i zahvalio još jednom na pomoći i podršci Srbiji na evropskom putu.

„Teško sam podneo uvrede na račun moje ćerke“

Premijer je izjavio i da je teško podneo uvrede koje je na račun njegove maloletne ćerke izneo jedan korisnik fejsbuka na stranici dnevnog lista Kurir.

„To je za mene bilo prilično teško. To je saznao i moj sin. On je veliki, ima 19 godina i hoće sestricu da brani. Znate celu muku, ali šta ćete, bolesnih ljudi ima svuda“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u holu Skupštine Srbije.

Premijer je dodao i da ne može da zamisli strašnije uvrede od onih koji su iznete na račun njegove ćerke.

„Da vam neko vređa mrtvu maloletnu ćerku, koja je pritom živa i zdrava i najbolji učenik, koja govori tri jezika… Ne znam kakav psihopata morate da budete da to radite“, rekao je Vučić.

On je dodao da mu je u celoj priči još nešto zasmetalo, ali nije želeo da precizira na šta je tačno mislio.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here