Home Izbori U Glogovcu nema pobednika u prvom krugu vanrednih izbora

U Glogovcu nema pobednika u prvom krugu vanrednih izbora

145
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

U drugom krugu izbora za predsednika ošptine Glogovac boriće se Ramiz Ladrovci i Isa Đemajlaj. Izbori obeleženi brojnim nepravilnostima.

Na vanrednim izborima za predsednika opštine Glogovac nije bilo pobednika u prvom krugu, a u drugom krugu glasanja boriće se kandidat Demokatske partije Ramiz Ladrovci i kandidat Inicijative za Kosovo Isa Đemajlaj, saopšteno je iz Centralne izborne komisije.

Na osnovu 97,22 odsto prebrojanih glasova, Ladrovci je dobio 45,54 odsto glasova, dok je Đemajlaj osvojio 26,56 odsto glasova.

Ostali kandidati su dobili ispod 10 odsto glasova, izuzev Džavita Drenorija, koji je osvojio 12,32 odsto glasova.

Vanredni izbori za predsednika opštine Glogovac obeleženi su brojnim nepravilnostima, a policija je bila primorana da privede pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe tokom glasanja.

Policija je saopštila da je otvorila tri slučaja zbog pretnji, primanja ili davanja mita u vezi sa glasanjem i remećenjem javnog reda i mira.

Vanredni izbori za gradonačelnika Glogovca raspisani su posle ostavke koju je podneo bivši gradonečelnik Nedžat Dermaku, zbog odluke Apelacionog suda koji je potvrdio kaznu od tri godine zatvora za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here