Home Izbori DS skoro duplirala rejting, Vučić da raspiše vanredne izbore

DS skoro duplirala rejting, Vučić da raspiše vanredne izbore

107
0
Radoslav Milojičić - Srbija izbori
Foto: N1

Demokratska stranka poziva Vučića da raspiše beogradske, vanredne parlamentarne i predsedničke izbore, kaže poslanik te stranke Radoslav Milojičić koji tvrdi da je rejting stranke skoro dupliran nakon izbora Dragana Šutanovca za novog lidera.

Milojičić je, gostujući u Novom danu, rekao da ne misli da će biti vanrednih izbora ali da oni svakako pozivaju premijera da ih raspiše jer je DS spremna.

„Mislim da neće biti parlamentarnih izbora ali DS poziva Vučića da raspiše i beogradske i parlamentarne i predsedničke izbore kako bi pokazali da li imamo šest odsto podrške ili mnogo više. Ja vam tvrdim da je DS maltene duplirala rejting sa novim predsednikom”, ističe on.

Prema njegovim rečima, to što je Demokratska stranka na poslednjim izborima osvojila šest odsto glasova, to je bio incident.

Milojičić naglašava i da stranka još nema zvaničan stav o kandidatima za predsednika o tome će se, kako dodaje, razgovarati na stranačkim organima, ali mnogi opštinski odbori smatraju da DS treba da ima svog kandidata i da to treba da bude Dragan Šutanovac jer je on najkvalifikovaniji.

Govoreći o zajedničkom kandidatu opozicije, poslanik DS-a kaže da ta stranka ne može da ima zajedničkog kandidata sa Dverima i SRS jer demokrate „već 27 godina ima svoj put, pravac cilj i vrednosti za koje se zalaže“.

“DS želi da vidi politiku svih kandidata i na osnovu toga će bazirati podršku a ne na osnovu simpatija”, kaže on dodajući da opozicija razgovara o predlozima ali da još ne želi da izađe sa imenom kandidata kako oni ne bi bili blaćeni.

Govoreći o budžetu, on je istakao da je poslanicima budžet dostavljen 24 sata pre sednice ali da to nije problem već je problem kakav benefit će od toga imati građani Srbije i da li će moći da prežive 2017. godine.

“Vlast ima izgovore za bilo kakva dešavanja na skupštini i ne želim da se baziram na to kada je budžet dostavljen. Ja garantujem da od 90 poslanika SNS ni pet nije pročitalo budžet. Njima je lako, kad treba da glasaju Maja Gojković pritisne zvonce”, kaže Milojičić dodajući da su poslanici DS-a 24 sata čitali budžet i da su podneli oko 100 amandmana.

Navodi da je celokupna opozicija podnela 300 amandmana ali da se njihovi amandmani i predlozi zakona automatski odbijaju.

Na podsećanje da je i DS, za svog mandata, uvek probijala zakonski rok za dostavljanje budžeta Skupštini, on navodi da DS već pet godina godina nije na vlasti i da je već kažnjena za to što je radila.

“Ovo je budžet lepih želja onoga šta SNS prognozora za 2017. godinu”, ocenjuje on a na primedbu da su i MMF i Svetska banka pohvalili ekonomske reforme koje sprovodi trenutna Vlada, odgovara da “oni ne žive kao građani Srbije”.

Na pitanje pak šta bi DS uradila i koje mere bi preduzeli da se poboljša situacija u društvu, Milojičić kaže da bi uradili sve drugačije: ne bi smanjivali plate i penzije, promenili bi Ustav i reformisali sudstvo.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here