Home Izbori Vučić: Neću predsednika koji će stalno da zvoca

Vučić: Neću predsednika koji će stalno da zvoca

161
0
Aleksandar Vuccich KZSS 12
Foto: Darko Ćirkov

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su predsednički izbori pitanje opredeljivanja Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da su predsednički izbori pitanje opredeljivanja Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

„Hoćemo li u žabokrečinu i nelegalne privatizacije ili možda u vraćanje u vreme sukoba sa svima. Ne daje se vlast prema simpatijama, prema toma da li je neko nekome sladak, već da li može budućnost da kreira, da li su vredni i odgovorni“, navodi Vučić za televiziju Prva.

Kako kaže, ukoliko pobede “oni koji su već pobedili – Janković, Jeremić, Šešelj – to će imati značajne posledice za budućnost“.

„To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio“, kaže Vučić.

Osim toga, on ističe da bi kohabitacija značila da bi predsednik “svakoga dana nešto zvocao, imao sva prava i nikakve obaveze“.

„Vlada dok radi, taj neko bi sedeo, a Nikolić to nikada nije radio, i svakoga dana bi nešto zvocao. Imao bi sva prava, nikakve obaveze. Pitam vas, a šta su uradili ti što kritikuju? Treba nam neko ko će da radi sa vladom, u mrcvarenju zemlje ne želim da učestvujem“, kaže Vučić.

Na pitanje kako komentariše to što je predsednik Nikolić podržao protest Vojnog sindikata Srbije Vučić kaže da bi se njima svako drugi dodvoravao.

„Ako ima nešto za šta su u pravu, razgovaraćemo, ali više novca nema. Nije moja sujeta da sednem sa nekim, hajde da vidimo šta možemo da napravimo, ali nemojte da tražite leba preko pogače“, navodi premijer.

Na kraju Vučić je naveo da Srbija postaje normalna zemlja i da će on svima da kaže istinu: “Sviđa vam se – lepo, ne sviđa vam se – šta me to briga“.

„Radim marljivo, koliko sam fabrika otvorio? Kada me budu smenili za 10 godina neće moći da okreče sve te fabrike i neće kolima moći da obiđu sve puteve koje sam napravio“, zaključio je premijer za televiziju Prva.

Izvor: B92

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here