Home Izbori Mrkonjić: SPS obavezna da ima svog kandidata na izborima

Mrkonjić: SPS obavezna da ima svog kandidata na izborima

116
0
Milutin Mrkonjić - Srbija izbori
Foto: N1

Počasni predsednik Socijalističe partije Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da je SPS, kao druga po snazi politička partija u Srbiji, „obavezna“ da ima svog kandidata za predstojeće predsedničke izbore u Srbiji, piše list Danas.

„To je, naravno, moj lični stav i to će biti moj predlog rukovodećim organima SPS-a koji će se, verujem, sa tim i saglasiti i odlučiti o našem kandidatu za predsednika Srbije oko čijeg ćemo se predstavljanja javnosti svi okupiti“, rekao je Mrkonjić u intervju za list.

On je rekao i da neće da „oćuti“ mogućnost o kojoj pojedini mediji pišu – da SPS na predseničkim izborima neće imati svog kadnidata ako to budeo deo izborne strategije vladajuće političe kosalicije, navodeći da se nada da će sve ostane na nivou spekulacija.

Mrkonjić je kazao i da se aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić pokazao kao „veoma vredan predsednik države“, da će mu poželeti sve najbolje ako se opet bude kandidovao, ali da će se politički angažovati onako kako mu budu nalagali interesi SPS.

„Ne vidim razlog zbog kojeg bi SPS menjao svoj identitet zbog trenutne saradnje sa svojim partnerima u vladi. SPS je starija partija, sa velikim iskustvom, koja je pršla kroz mnoga velika iskušenja i opstala“, rekao je on odgovarajući na pitanje da li SPS nastojeći da se ne zameri sa koalicionim partenerom, Srpskom naprednom strankom, gubi svoj identitet.

Izbori za predsednika Srbije trebalo bi da budu održani na proleće 2017. godine.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here