Home Izbori Stojiljković: Možda se sindikati pojave na lokalnim izborima

Stojiljković: Možda se sindikati pojave na lokalnim izborima

100
0
Zoran Stojiljković - Srbija izbori
Foto: N1

Ujedinjeni granski sindikat Nezavisnost bi mogao da učestvuje na narednim lokalnim izborima u Srbiji, najavio je za Danas novi predsednik sindikata Zoran Stojiljković.

On kaže da je na nedavnom kongresu bilo raspoloženja za to da se razmisli o nekom direktnijem političkom nastupu.

Stojiljković kaže da nisu razmišljali o tome da li bi sindikat podržao nekog kandidata na predsedničkim izborima, niti imaju listu i definisane kandidate za izbore.

„Ono što je do sada bila praksa sindikata je logika glasovi za podršku. Podržavate one koji pokažu da su spremni i maju dovoljno dokaza da će ostvariti vaše zahteve. Predsednički izbori, koliko god im se davao značaj i koliko god kandidati otvarali te teme nisu baš prilika, jer su predsednička ovlašćenja ograničena. ne mogu ja da slušam obećanja nekoga o nečemu o čemu on nikada neće odlučivati. Ali, aktivna uloga je jako važna. Mislim da ćemo na politiku odlučivati na više načina nego do sada“, kaže on.

Na pitanje da li se mogu očekivati sindikalne liste na sledećim lokalnim izborima, Stojiljković kaže da je to nešto o čemu se po prvi put u nezavisnosti ozbiljno razmišlja.

„Želimo da politika ne odlučuje o našim sudbinama i nije toliko predominantna, preko postavljanja ljudi i partijskog zapošljavanja. Na taj način, autonomni sindikat o tome ne bi morao da razmišlja. Ne bismo morali da razmišljamo ni o tome da li imamo pouzdane političke partnere. Raspoloženje da se i na taj način ostvari što veći uticaj zaposlenih građana je sve prisutnije“, navodi Stojiljković.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here