Home Izbori SNS o Nikoliću početkom 2017.

SNS o Nikoliću početkom 2017.

117
0
Izbori ilustracija - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Vodeća stranka vlasti još nije započela razgovore o kandidatu za predsednika države. Dačić: O izbornoj strategiji odlučiće partija

Spska napredna stranka početkom iduće godine razmatraće strategiju za predstojeće predsedničke izbore, a zasada je Tomislav Nikolić naojozbiljniji njihov kandidat za učešće u političkoj trci do Andrićevog venca.

Ipak, prema našim informacijama, naprednjaci još nisu započeli detaljnu analizu ko bi mogao da bude njihov najjači adut, iako je aktuelni šef države Nikolić izjavio da je „prirodno da ga SNS podrži, ukoliko odluči da se kandiduje“.

One koji su se već promovisali kao učesnici izbora koji će se održati tek na proleće iduće godine, premijer Aleksandar Vučić u ponedeljak je nazvao „kandidatima na društvenim mrežama“:

– Neka oni samo tamo i dalje pobeđuju. Jedno 50 tih titula i zlatnih medalja neka osvoje po novinama, a bojim se šta će da im bude u aprilu. Koliko ih je dosad pobedilo na tim glasanjima – Šešelj, Jeremić, Janković, Milenović, Boško Obradović, a Tadić je bez konkurencije… Ja ću nastaviti da pričam o deficitu, rastu i kako da rešavamo probleme.

Povodom najava da će jedan od kandidata biti i Vuk Jeremić, premijer je ocenio:

– Srbija nikome ne može da bude „rezervna klupa“, po principu – da kada ne uspete kao kandidat na jednom mestu, onda se preporučujete u trci za predsednika države.

Vučić se osvrnuo i na poređenje da je u istoj situaciji kao kada je Murat rekao da „svi Turci krenu na Lazara“. Premijer je rekao da niti on liči na Lazara, niti ovde ima junaka i ozbiljnih stratega kao što je bio Murat.

Vicepremijerka i funkcioner SNS Zorana Mihajlović osvrnula se na drugog kandidata o kome se spekuliše u javnosti – Sašu Jankovića:

– Nije primereno da Janković bude ombudsman ako ulazi u kampanju. Funkcija koju obavlja mora biti nezavisna. Ona je vrlo važna i odgovorna i traži celog čoveka.

Povodom medijskih apela stranačkih funkcionera SPS Branka Ružića i Novice Tončeva da se lider socijalista kandiduje za predsednika, Ivica Dačić kaže za „Novosti“:

– Nikad se nismo plašili nijednih izbora, pa ni predsedničkih, na kojima smo uvek imali kandidata. Ali, kao deo vladajuće koalicije i korektni partneri nameravamo da razgovaramo i sa Vučićem o izbornoj strategiji. Dakle, moguće je da imamo svog kandidata ili da podržimo zajedničkog kandidata vlasti. Svakako će o tome odlučiti stranački organi, a ne prepucavanja preko medija.

Izvor: www.novosti.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here