Home Izbori Tadić: Moguć je dogovor sa DS, a Šutanovac…

Tadić: Moguć je dogovor sa DS, a Šutanovac…

134
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Lider SDS Boris Tadić kaže za “Večernje novosti“ da je neozbiljno da predsednik DS Dragan Šutanovac bude kandidat za predsednika Srbije.

Lider SDS Boris Tadić kaže za “Večernje novosti“ da je neozbiljno da predsednik DS Dragan Šutanovac bude kandidat za predsednika Srbije.

Na pitanje da li može da se dogovori sa bivšom strankom (DS) oko istog predsedničkog kandidata odgovorio je potvrdno.

“Neozbiljno bi bilo da zajednički kandidat bude (Dragan) Šutanovac. I nadam se da DS nema nameru da opet zbog stranačkog pozicioniranja potroši šansu da se promeni ova pogubna vlast“, rekao je Tadić.

O kandidaturi svog nekadašnjeg savetnika Vuka Jeremića se nije striktno odredio.

“Stali bismo iza svakog kandidata koji ima dovoljno iskustva da vodi državu u dobrom pravcu i objedini političke stranke u blok koji može da pobedi SNS. U kontaktu smo“, istakao je Tadić.

Kako kaže, ako bi Tomislav Nikolić osvojio drugi mandat, to bi bila istorijska sramota za Srbiju.

“Imajući u vidu besmislice koje je činio i izgovarao s mesta predsednika, kojima je urušavao ugled Srbije i izazivao podsmeh u međunarodnoj javnosti. Nikolić je čovek bez ikakve političke ideje i koncepcije“, ocenio je Tadić.

Bivši predsednik Srbije je ocenio da je izjavom da će se povući s mesta premijera ukoliko ne pobedi kandidat SNS, Aleksandar Vučić praktično od predsedničkih izbora pravi referendum za svoju premijersku funkciju.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here