Home Izbori Jovanović: Jeremić veliki kalkulant, uvek je to bio

Jovanović: Jeremić veliki kalkulant, uvek je to bio

203
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Kragujevac — Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da će učiniti sve da građanska i demokratska opozicija na predsedničke izbore naredne godine izađe sa zajedničkim kandidatom.

Kragujevac — Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da će učiniti sve da građanska i demokratska opozicija na predsedničke izbore naredne godine izađe sa zajedničkim kandidatom.

Kako kaže, vrlo rado će razgovarati sa zaštitnikom građana Sašom Jankovićem ako odluči da se kandiduje i ako bude želeo taj razgovor.

“I najiskrenije, svakom ko pokaže sposobnost da vodi tu vrstu politike, mislim da smo dužni da pomognemo i da tu nema nikakvih dilema. Ali ono što nikada neću pristati da radim to je da od izbora pravim paravan za bitke koje smo u prošlosti vodili pa gubili, koje treba da bace prašinu u oči ovom društvu“, rekao je Jovanović na Skupštini gradskog odbora LDP u Kragujevcu.

Takođe, ta stranka je navela da je Jovanović dodao da LDP treba da pošalje jasnu poruku da ne želi Tomislava Nikolića na mestu predsednika države, već da želi da Srbija dobije predsednika koji će zaista predstavljati čitavo društvo.

Jovanović je dodao da je jedan od mogućih zajedničkih kandidata Vuk Jeremić „veliki kalkulant“, da je to oduvek bio i dodao je da se on neće kandidovati na predsedničkim izborima.

„Nije on nikakav desničar, on je to postao onda kada je to u Srbiji bilo korisno. Nisi mogao da budeš Koštuničin ministar spoljnih poslova, a da vodiš našu politiku. Pa, još kad je video da ga zbog toga podržavaju svi, što bi to menjao? On se neće kandidovati na ovim izborima, osim ukoliko ne bude video neku korist za sebe, koju ja, u ovom trenutku, ne mogu da naslutim”, kaže Jovanović.

Prema njegovim rečima, Jeremić zna da će se u tom slučaju kandidovati premijer Vučić i da će tu izgubiti:

“Ali će u tom duelu onda Vučić ostaviti vladu, koju će potom voditi neki njegov Mirko Cvetković, a to je najsigurniji način da vrlo brzo imamo nove parlamentarne izbore jer tada on neće imati nikakav autoritet“, rekao je Jovanović u Kragujevcu.

Izvor: www.b92.net