Home Predsednički izbori Živković: Očekujem da bar deset stranaka podrži Jankovića

Živković: Očekujem da bar deset stranaka podrži Jankovića

203
0
Zoran Živković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Lider Nove stranke Zoran Živković očekuje da će zaštitnik građana Saša Janković dobiti podršku bar desetak stranaka za kandidaturu na predsedničkim izborima.

Lider Nove stranke Zoran Živković očekuje da će zaštitnik građana Saša Janković dobiti podršku bar desetak stranaka za kandidaturu na predsedničkim izborima.

„Neke od tih stranaka su parlamentarne, neke su vanparlamentarne, nije na meni da kažem ko su te stranke, ali videćete. Neće biti dosadno i neće biti loših vesti“, kazao je Živković na akciji beogradskog Foruma mladih Nove stranke pod nazivom „Okiti Malog“.

Živković je ukazao da predsednički izbori nisu formalno raspisani, pa nema razloga ni da Janković još uvek daje svoju formalnu ocenu o kandidaturi.

„Postoji kod građana želja da on bude kandidat proevropske demokratske opozicije i ja mislim da će se to desiti“, kazao je Živković i ponovio da Janković ima podršku Nove stranke, kao i više od 100 javnih ličnosti koje su potpisima podržale njegovu kandidaturu.

„Ja očekujem da će apel da se proširi i da će on dobiti podršku i političkih stranaka kao i drugih javnih ličnosti, nevladinog sektora, a što je najvažnije veliku podršku građana na izborima“, naveo je Živković.

Dodao je da s Jankovićem ima komunikaciju, i formalnu i prijateljsku, i na pitanje novinara potvrdio je da je u tim razgovorima bilo reči i o njegovoj predsedničkoj kandidaturi.

Predsednik Nove stranke ocenio je kao besmislene optužbe i kritike na račun Jankovića i konstatacije da on ne može da se kandiduje za predsednika Srbije sa funkcije zaštitnika građana.

„I Nikolić, ako se kandiduje, kandidovaće se sa mesta predsednika, neće podneti ostavku pre toga. Ako se Vučić kandiduje, neće podneti ostavku na mesto premijera, nego će obavljati tu funkciju“, kazao je Živković.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here