Home Izbori Živković podržao apel javnih ličnosti, Pajtić: Ima nade

Živković podržao apel javnih ličnosti, Pajtić: Ima nade

242
0
Zoran Živković - Srbija izbori
Foto: B92/Tanjug

Beograd — Predsednik NS Zoran Živković podržao je apel 100 javnih ličnosti zaštitniku građana Saši Jankoviću da se kandiduje za predsednika Srbije.

Beograd — Predsednik NS Zoran Živković podržao je apel 100 javnih ličnosti zaštitniku građana Saši Jankoviću da se kandiduje za predsednika Srbije.

„Podrška“, napisao je Živković na svom nalogu na Tviteru.

Bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da apel pokazuje da za Srbiju ima nade.

„Apel javnih ličnosti Jankoviću pokazuje da za Srbiju ima nade. Založili su autoritete i izložili se linču. Hrabro, bez jeftinih kalkulacija“, napisao je Pajtić na Tviteru.

Sociološkinja Vesna Pešić ocenila je da nije dobro moliti nekoga da se kandiduje.“Nije dobro moliti kandidata da se kandiduje, to mora da on hoće i da kaže šta će zastupati. Moramo čuti više kandidata, da oni progovore“, napisala je Vesna Pešić na Tviteru i upitala zašto se ne bi organizovali izbori za predsedničkog kandidata.

„Zašto ne bismo imali primeries, da čujemo šta ko kaže, da izmerimo popularnost naših kandidata i idemo na pobedu?“, rekla je Vesna Pešić.

Stotinu javnih ličnosti, među kojima su književnici, novinari, glumci i profesori, apelovalo je danas na zaštitnika građana Sašu Jankovića da se kandiduje za predsednika Srbije kao nestranački kandidat i pozvali demokratski orijentisane građane i stranke da podrže tu inicijativu.

Potpisnici peticije su iskazali spremnost da Jankoviću pruže podršku u poslovima koji su pred njim, ali i spremnost da ga prvi kritikuju ako bude grešio.

Apel su potpisali pisac Dragan Velikić, reditelj Goran Marković, glumci Nebojša Glogovac, Branko Cvejić, Voja Brajović, Nikola Kojo, Nikola Đuričko, Predrag Ejdus, Radoslav Milenković, profesori Ilija Vujačić, Ratko Božović, Miodrag Zec, Vladimir Pavićević, Filip Ejdus, Vesna Rakić-Vodinelić, pravnici Vida Petrović Škero i Zoran Ivošević, Aida Ćorović, Borka Pavićević, Miroslav Prokopijević i brojni drugi.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here