Home Izbori Vulin: Janković koristi funkciju zaštitnika za kampanju

Vulin: Janković koristi funkciju zaštitnika za kampanju

165
Aleksandar Vulin - Srbija izbori
Foto: N1

Svako ima pravo da se kandiduje za predsednika Srbije, ali samo Saša Janković sebi daje za pravo da koristi funkciju Zaštitnika građana za predsedničku kampanju, ocenio je danas predsednik Pokreta socijalista i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin.

Kao što 100 potpisnika peticije za kandidaturu Saše Jankovića nisu vanstranačke ličnosti, već bivši i sadašnji članovi G17, Demokratske stranke (DS) i aktivni učesnici u izbornim kampanjama DS i Borisa Tadića, tako ni Saša Janković nije zaštitnik građana, smatra Vulin.

Srbija nema Zaštitnika građana već ima bogato plaćenog političara koji se sprema za predsedničke izbore, navodi se u pisanoj izjavi Vulina, objavljenoj na sajtu Pokreta socijalista.

Svaki stav, preporuka i izjava Saše Jankovića u protekle dve godine bile su političke izjave, stavovi i napadi na ljude koje je označio kao svoje političke protivnike. Nekada mu je meta Stefanović, nekada ja, a uvek Vučić, dodaje Vulin.

Zaštićen funkcijom, zaklonjen iza nezavisne institucije koju zloupotrebljava, uvek igrajući ulogu žrtve, Janković se već dve godine svakodnevno bavi samo politikom i svojom kampanjom, ukazuje Vulin i ističe da Janković, iako podršku traži na zapadu, ume da napadne i Evropsku uniju samo ako u njenom izveštaju Srbija nije ocrnjena i kažnjena.

Za građane zaštitnik Janković nije uradio ništa, ali je zato kandidat Janković za sebe učinio puno, zaključio je Vulin.

Izvor: N1