Home Beograd Šapić predsednik Novog Beograda, u izvršnoj vlasti i SRS

Šapić predsednik Novog Beograda, u izvršnoj vlasti i SRS

141
0
Šapić predsednik Novog Beograda, u izvršnoj vlasti i SRS
Foto: N1

Na sednici Skupštine opštine Novi Beograd za predsednika opštine izabran je Alekandar Šapić, saopštila je ta gradska opština.

Odbornici su u sredu uveče izabrali i predsednika Skupštine opštine, zamenike i članove Opštinskog veća.

Na sednici je bio 31 od 49 odbornika, a prema propisima glasanje za predsednika Opštine i predsednika Skupštine opštine bilo je tajno. Šapić je dobio 27 glasova, dok je četiri bilo protiv.

Ne zna se ko je glasao za Šapića, jer je glasanje bilo tajno, ali kako je on naveo, pored odbornika grupe građana koju predvodi, u izvršnoj vlasti učestvovaće i SRS.

Nakon izbora, Šapić je kazao da ni sa kim nije sklopio koalicini sporazum jer smatra da lokalna politika ne treba da se meša sa „visokom“ .

„Nastavićemo da radimo kao i do sada, bez velikih obećanja, ali sa puno truda i angažovanja. Žao mi je što nije ostvarena veća podrška, ali naglašavam da će moja vrata za sve i dalje biti otvorena“, rekao je Šapić.

Na izborima 24. aprila grupa građana koju predvodi Šapić dobila je 21 odborničko mesto, lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ 17, dok je Pokret „Dosta je bilo“ osvojio 5, a Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka po tri mandata.

Na mestu predsednika te opštine Šapić je od 2012. godine.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here