Home Lokalni izbori Vučević ponovo gradonačelnik Novog Sada

Vučević ponovo gradonačelnik Novog Sada

214
0
Vučević ponovo gradonačelnik Novog Sada
Foto: Tanjug

NOVI SAD – Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik Gradskog odbora te stranke u Novom Sadu Miloš Vučević danas je izabran za novog – starog gradonačelnika Novog Sada.

Za predlog da Vučević i u narednom mandatu bude gradonačelnik Novog Sada na današnjoj sednici Skupštine Grada Novog Sada glasalo je 52 odbornika, protiv je bilo 22, a četiri listića su bila nevažeća.

Glasanje je bilo tajno i u njemu je učestvovalo svih 78 odbornika Skupštine Grada Novog Sada.

Osim gradonačelnika na današnjoj sednici izabrani su i zamenik gradonačelnika i članovi Gradskog veća koje je predložio sam gradonačelnik.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Srđan Kružević, predsednik Pokrajinskog odbora Jedinstvene Srbije.

Novo gradsko veće čine: Aleksandra Radak (finansije), Aleksandar Kravić (saobraćaj), Ognjen Cvetćanin (sport i omladina), Tihomir Nikolić (socijalna pitanja i briga o porodici i deci), Vladimir Stojković ( komunalne delatnosti), Mira Radenović (urbanizam i zaštita životne sredine), Zoltan Horvat (zdravstvo), Vladimir Jelić (obrazovanje), Milorad Radojević (privreda), Milan Đurić (uprave i propisi) i Dalibor Rožić (kultura).

Vučević je obrazlažući svoj program funkcionisanja Novog Sada u narednom periodu sa skupštinske govornice poručio da njegov ima pet tačaka – 1. da se Novi Sad razvija, 2. da Novi Sad raste, 3. da Novi Sad predvodi, 4. da Novi Sad bude po meri svih građana i 5. da Novi Sad gleda i bude viđen.

On je istakao da se retko kome u Novom Sadu pružila prilika da dva puta bude predložen za gradonačelnika što se njemu desilo i zbog čega je izuzetno ponosan.

Govoreći o formiranju nove gradske vlasti Vučević je rekao da se tokom razgovora nije pominjala visoka politika već da se razgovaralo o projektima koji su u interesu građana Novog Sada, i stakao da koalicija nije pravljena da bi se obezbedila većina jer je jedna lista – „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” mogla zajedno sa SVM-om i Zelenom strankom da formira vlast.

Vučević je rekao da će se nastaviti sa opremanjem radnih zona i podržaće se pojoprivredni potencijali kojima Novi Sad raspolaže i razvoj prerađivačke industrije.

„Izgradićemo zgradu Službe hitne pomoći i baletsku i muzičku školu, a u planu je i izgradnja mosta preko kanala Dunav – Tisa – Dunav i izrada projektne dokumntacije za podzemnu garažu u Ulici Modene”, rekao je Vučević.

On je najavio da će biti sprovedena reforma komunalnog sistema i da će se raditi na pojednostavljenju gradske uprave, kao ida će se izvršiti tržišna analiza poslovanja javno komunalnih preduzeća.

Vučević je naglasio da će grad nastaviti da subvencioniše boravak dece u privatnim i državnim vrtićima, kao i da će nastaviti sa aktivnostima kako bi Novi Sad stigao do laskavih titula Evropske prestonice kulture 2021. godine i Omladinske prestonice Evrope 2019. godine.

„Ujedinjeni oko ovih i drugih ciljeva uveren sam da ćemo uraditi znatno više za Novi Sad”, zaključio je Vučević.

Izvor: Politika

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here