Home Predsednički izbori Trka za predsednika – Nikolić, Šešelj, Ljajić i Dačić

Trka za predsednika – Nikolić, Šešelj, Ljajić i Dačić

161
0
toma-1-strana(1)
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Kandidaturu za predsedničke izbore 2017. godine do sada su najavili lider SRS Vojislav Šešelj, aktuelni predsednik Tomislav NIkolić, Rasim Ljajić i Ivica Dačić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je krajem aprila izjavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima sledeće godine, jer će, kako je rekao, i dalje biti potreban premijeru Aleksandru Vučiću.

„Mislim da Vučiću treba Nikolić“, naglasio je tada predsednik i izrazio uverenje da će Vučić za tri ili četiri godine moći da vlada i bez njegove podrške.

Predsednik SDPS-a Rasim Ljajić izjavio je nedavno da veruje da će osvojiti veći broj glasova na predsedničkim izborima nego što mnogi smatraju.

„Stojim sa obe noge na zemlji, svestan sam i šansi i pozicije, ali smatram da imam mogućnost da se kandidujem i verujem da ću osvojiti veći broj glasova nego što mnogi smatraju“, rekao je Ljajić za B92.

Lider SPS Ivica Dačić je, takođe, ranije najavio da će se kandidovati na predsedničkim izborima.

Uz potpunu saglasnost svih prisutnih članova Uprave SRS, ranije tokom dana doneta je odluka da kandidat SRS na predstojećim predsedničkim izborima bude Vojislav Šešel, odlučeno je na četvrtoj sednici Centralne otadžbinske uprave.

Izvor: B92

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here