Home Izbori Živković o predsedničkim izborima: SNS se plaši Jankovića

Živković o predsedničkim izborima: SNS se plaši Jankovića

119
0
Zoran Živković - Srbija izbori
Foto: N1

Opozicija bi trebalo da ima zajedničkog, dobrog kandidata ili kandidatkinju za predsednika Srbije, to bi trebalo da bude vrhunski moralni autoritet, koji nije stranački aktivista i mislim da se naprednjaci opravdano plaše Saše Jankovića, izjavio je lider Nove stranke Zoran Živković u intervjuu listu Danas.

Živković je rekao da je Nova stranka krenula u pripreme za beogradske izbore i odlučila da će na sve parlamentarne i lokalne izbore izlaziti isključivo samostalno.

On je rekao da je koalicija sa Demokratskom strankom, osvojila tri poslanika manje nego 2014 i da je to posledica predizbornih manipulacija, izborne krađe ali i mlake, neubedljive kapanje koja je više ličila na uspavanku.

Živković je ocenio da je glavna poruka kampanje bila „tiho i odlučno“, a to ne ostvaruje rezultat ni u ženskom manastiru.

“Nas praktično nije ni bilo u kampanji. U tu koaliciju smo ušli svesni da smo manjinski partner i da nećemo moći mnogo da utičemo, ali nismo bili spremni da nas uopšte nema”, rekao je Živković.

Na podsećanje da je njegov zamenik Vladimir Pavićević podneo ostavku zbog loših izbornih rezultata i na pitanje sa li će on podneti ostavku, Živković je rekao da ne zna šta bi bio osnov za njegovu ostavku.

Ostvarivanje ciljeva koje smo mi postavljali ni 10 odsto nije zavisilo od nas, ocenio je Živković.

“Vladimir je kao glavne razloge za svoju ostavku istakao loš rezultat u Beogradu, gde je on bio šef izbornog štaba. Bilo je propusta u radu tog tela, ali to nije presudno uticalo na neuspeh, niti je razlog za ostavku. Presudila je izborna krađa i loša kampanja”, ocenio je Živković.

Na pitanje da li je Pavićevićeva ostavka vezana za to što više neće biti poslanik, Živković je rekao da je Pavićević to oštro demantovao, i na stranačkim sastancima i u javnosti.

„Ne sumnjam u njegovu dobru nameru i poštujem taj lični, moralni čin, ali posledice nisu takve kakve ih on vidi. Ostavka i povlačenje nakon prvog poraza ne rešava ništa. Ostavka na visoku funkciju u opozicionoj stranci, u državi kriminala i korupcije, nije odustajanje od privilegija nego napuštanje borbe, obaveza i odgovornosti koje ona nosi”, istakao je Živković.

Živković je rekao da bi opozicija trebalo da ima jednog zajedničkog kandidata za predsedničke izbore.

„Trebalo bi da imamo jednog zajedničkog, dobrog kandidata ili kandidatkinju. To bi trebalo da bude vrhunski moralni autoritet, koji nije stranački aktivista. Da je živ Vojin Dimitrijević, on bi bio moj kandidat, ali istovremeno mislim da se naprednjaci opravdano plaše Saše Jankovića“, istakao je Živković.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here