Home Izbori Odalović: Opoziciji važniji cenzus od fantomki u Savamali

Odalović: Opoziciji važniji cenzus od fantomki u Savamali

107
0

Novinarka i kolumnistkinja lista Danas Nataša Odalović ocenila je u Novom danu televizije N1, da su teme o postizbornim koalicijama na republičkom i lokalnon nivou manje važne u odnosu na, kako je rekla, pitanje svih pitanja u Srbiji – ko je pod fantomkama porušio objekte u Savamali?

Odalović je, komentarišući saradnju Demokratske stranke i Srpske radikalne stranke u beogradskoj opštini Stari grad, rekla da nema potrebe iščuđavati se ičemu posle 25. aprila kada se pokazalo da je opozicionim strankama bilo važnije ko će preći cenzus, nego ko je pod fantomkama u izbornoj noći rušio objekte u Savamali.

Ona je podsetila da je lider demokrata Bojan Pajtić već pokazio principe DS-a kada je pozvao da se na ponovljenim izborima glasa za Dveri. Odbrana jednog principa tako što se krši drugi princip dovela je, kako kaže, do jednog galimatijasa i situacije kakva je sada, u kojoj ćemo se licemerno oščuđavati kad kome kako zatreba.

Odalović je ocenila i da rezultat prodemokratskih stranaka na prethodnim izborima pokazuje da građani gube poverenje u njih. Ona je istakla da Srbija, posle rušenja objekata u Savamali, živi u atmosferi straha, a druga reč za strah je teror, što može dovesti do zaključka da se nalazimo u nekom predvorju terorizma. U situaciji kada, kako kaže, vlast nema pojma ko je iza dešavanja u Hercegovačkoj ulici, opozicija nema pojma o tome, a jedino se zaštitnik građana Saša Janković “bori protiv vetrenjača” – pitanje svih pitanja je kakav je ovo sistem u kojem živimo, a ne ko je sa kim u koaliciji.

Ona je dodala da insistiranje na rasvetljavanju događaja u Hercegovačkoj nikako ne može biti “spin” ili “histerija”, kako to tvrde pojedini političari, jer se zapravo traži odgovor na pitanje da li živimo u slobodnom i demokratskom društvu ili ne? Ukoliko je ikome stalo do demokratije i ljudskih prava, moramo saznati ko su ljudi koji su pod okriljem mraka i pod fantomkama vezivali ljude u Savamali i zašto policija nije odgovarala na pozive građana, smatra gošća Novog dana.

Kada je reč o budućoj vladi, Odalović kaže da ona priželjkuje “patriotski romantizam”, odnosno da bi volela da se neko ko razmišlja o zemlji, uzme u pamet i na ministarske pozicije ne postavlja partijske i podobne ljude, već odgovorne osobe kojima će reforme u Srbiji biti na prvom mestu.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here