Home Izbori Tadić: Demokratija se ne osvaja fantomkama i palicama

Tadić: Demokratija se ne osvaja fantomkama i palicama

100
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da ta stranka neće biti deo vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke.

Beograd — Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da ta stranka neće biti deo vladajuće koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke.

On je istakao da demokratija bez obzira na to koju većinu neko imao ne može osvajati uz pomoć fantomki i bejzbol palica.

Tadić je rekao novinarima uoči sednice Glavnog odbora SDS i da tu stranku, „hvala, Bogu“, i ne zovu na razgovore.

„To je moja poruka za koalicione partnere, ali i za građane Srbije i hoću da se jasno zna šta su crvene linije našeg ponašanja u politici“, rekao je Tadić.

Na proteklim izborima Socijaldemokratska stranka nastupila je u koaliciji s Liberalno demokratskom partijom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

On je najavio da će sa članovima Glavnog odbora, koji će prekinuti zasedanje, prisustvovati protestu u Savamali zakazanom za 13 časova zbog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici.

Tadić je optužio opštinsku izbornu komisiju u Beloj Palanci, kao i Republičku izbornu komisiju da sprečavaju ponovno održavanje izbora u Beloj Palanci gde je SDS pobedio.

On je kazao da SDS traži da se izbori ponove, a da će podneti krivične prijave protiv svih koji to sprečavaju.

Lider SDS-a je najavio da će o svemu tome biti obaveštena međunarodna javnost, ali i građani Srbije koji treba da znaju da izbori nisu završeni.

„Aktiviraćemo sve međunarodne istance, a upozoravamo našu javnost da izbori nisu završeni i da je pokušaj izborne krađe u toku“, rekao je Tadić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here