Home Izbori Čestitke Vučiću zbog izborne pobede

Čestitke Vučiću zbog izborne pobede

115
0
avucic45-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitke od predstavnika vlasti Ukrajine, Malte i Grčke povodom pobede na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24.aprila, saopštila je danas vlada.

Premijer Ukrajine Vladimir Grojsman naveo je u čestitki da je ubeđen da postoje velike mogućnosti za dalji razvoj saradnje Ukrajine i Srbije u mnogim oblastima od zajedničkog interesa, kao i na putu evropskih integracija.

Premijer Malte Džozefa Muskata u čestitki je napisao da ta zemlja namerava da ojača odličan odnos sa Srbijom.

„Unapred se radujem da blisko sa Vama sarađujem, s obzirom na to da se Malta priprema da preuzme predsedavanje Savetom Evropske unije u prvoj polovini 2017. godine“, navodi se u čestitki i dodaje da Malta teži tome da ojača svoje prijateljstvo i ponudi maksimalnu podršku Srbiji u njenom napretku na putu ka članstvu u EU.

Premijera Grčke Aleksisa Ciprasa napisao je da se raduje jačanju saradnje u korist dveju zemalja i celog regiona, a na osnovu jakih istorijskih veza i zajedničkih vrednosti i principa dva naroda.

Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila u Srbiji, Srpska napredna stranka osvojila je najveći broj glasova izašlih birača – 48,25 odsto.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here