Home Izbori Bajatović: Samo „paket“ pokrajinske i republičke vlasti

Bajatović: Samo „paket“ pokrajinske i republičke vlasti

114
0
beogr-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović izjavio je za Radioteleviziju Vojvodine da nije moguće da se pravi dogovor da socijalisti učestvuju u pokrajinskoj, a ne i u republičkoj vlasti, ili obrnuto, već da „to mora biti paket, za razilku od lokalne vlasti koja se posedno dogovara u skladu sa određenim specifičnostima“.

Bajatović je u emisiji „Politbiro“ RTV Vojvodine rekao da do sada nije bilo postizbornih razgovora sa Srpskom naprednom strankom, jer još nisu dobili poziv te stranke koja je pobednik izbora, ali ga očekuje sledeće nedelje.

On je dodao da mu nije jasno kako je moguće da dođe do saradnje SNS i Lige socijaldemokrata u Vojvodini, koju priželjkuje lider Saveza vojvođanskih Mađara ištvan Pastor, jer, kako je naveo te partije imaju različite poglede na autonomiju pokrajine.

Bajatović, koji je i direktor Srbijagasa, najavio je i da će se ponovo prijaviti na konkurs za izbor direktora tog preduzeća, bez obzira na to da li će socijalisti biti deo nove vladajuće koalicije u Srbiji ili ne.

Prema zakonu, Vlada Srbije uskoro treba da raspiše konkurs za mesto direktora Srbijagasa i ja ću se svakako prijaviti za tu poziciju. O tome će onda odlučivati Vlada Srbije, rekao je Bajatović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here