Home Izbori Tadić: LDP i LSV da se javno izjasne hoće li sa Vučićem

Tadić: LDP i LSV da se javno izjasne hoće li sa Vučićem

114
0
Boris Tadić - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvao je danas svoje koalicione partnere iz Liberalno demokratske partije (LDP) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da se javno izjasne da li će sarađivati s novom vladom Aleksandra Vučića.

„Ne želim da nosim breme pritajene ili tihe saradnje sa vladom Aleksandra Vučića“, rekao je Tadić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je u kontaktu s koalicionim partnerima i da on zna njihov stav, ali da je potrebno da ga oni javno iznesu.

„LDP i LSV treba da se izjasne da li prihvataju status opozicione stranke ili bi da sarađuju sa vladom Aleksandra Vučića“, rekao je Tadić.

On je rekao da poziv upućuje pre svega svojim koalicionim partnerima, ali da po pitanju saradnje sa SNS-om treba da se izjasne i svi ostali opozicioni lideri.

„Mislim da je trenutak za objedinjavanje opozicije“, kazao je Tadić.

Odgovarajući na pitanje da li bi bio iznenađen ako bi se njegovi koalicioni partneri odlučili za saradnju sa SNS-om, Tadić je rekao da ga na političkoj sceni Srbije više nista ne može iznenaditi.

On je naveo da poziv upućuje pre svega svojim koalicionim partnerima, ali da po pitanju saradnje sa SNS-om treba da se izjasne i svi ostali opozicioni lideri.

„Mislim da je trenutak za objedinjavanje opozicije“, kazao je Tadić.

On je rekao da se SDS zalaže za parlamentarnu saradnju o principijelnim pitanjima i sa strankama koje su potpuno drzgačije programske orijentacije poput Dveri, a istovremeno najavljuje i nastavak razgovora s Demokratskom strankom kako bi se utvrdila forma i način zajedničkog delovanja.

Tadić je ponovio da njegova stranka neće na bilo koji način sarađivati s Vučićem i Srpskom mnaprednom strankom.

„Niko nas nije zvao na razgovore o novoj Vladi, a i kada bi nas zvao mi u tome ne bismo učestvovali“, kazao je Tadić.

On je rekao da sebe ne može da zamisli u saradnji s premijerom koji kod rušenja objekata u Savamali jedini problem vidi u tome što je to učinjeno noću, a ne i u tome ko je to i na koji način uradio.

Tadić je naveo da će podržava protest koji je zbog rušenja objekata u Savamali najavila Demokratska stranka, a nije isključio ni mogućnost da u njemu i lično učestvuje.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here