Home Izbori Pre i posle izbora: Nestalo kamenja da budu temeljci

Pre i posle izbora: Nestalo kamenja da budu temeljci

168
0
Vučić pre i posle izbora - Srbija izbori
Foto: N1

Kada u reklami za kozmetičke proizvode vidite sliku pre i posle – boljitak nakon tretmana je očigledan. Kada taj isti princip primenite na izbore u Srbiji, razlika pre i posle takođe je drastična. Pa se postavlja pitanje da li je početkom maja ponestalo kamenja za postavljanje temeljaca ili je sve poslužilo samo u predizborne svrhe?

S prvim danima proleća, začuli su se i prvi bageri, označivši tako početak nove građevinske sezone.

Nezapamćeni investicioni ciklus zapljusnuo je Srbiju tokom marta i naročito aprila kada je položeno na desetine kamena temeljaca, a od pogona do celih fabrika, pred objektivima kamera, nicale su tako čitave industrije.

Po sopstvenom priznanju, upravo zbog građevinske, a ne predizborne sezone, prvi čovek tehničke Vlade latio se što lopate, što vrpce 20 puta za samo šest nedelja uoči izbora.

Građevinska sezona? Neće biti, tvrde u organizaciji Transparanetnost koja je pratila promotivne aktivnosti premijera i još 27 funkcionera, pre i posle izbora.

„Pred izbore smo prebrojali ukupnu 436 promotivnih aktivnosti tokom tih 6 nedelja, a posle izbora, u ove dve nedelje, u tri puta kraćem periodu, 34 promotivne aktivnosti, od čega trećina otpada na ministra Vulina“, kaže Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija.

U danima nakon izbora premijer Vučić položio je samo dva kamena temeljca, jedan u Inđiji, drugi kod Požege. Oni koji prate njegov rad veruju da sada nema vremena, jer ručno piše obiman program Vlade. Istina je, međutim, kaže urednik Danasa da je premijer u kampanji otkad je i na vlasti.

„On je taj koji mora sve da otvori u Srbiji. Ne znam da li ste primetili, ali malo ljudi koji su njegovi bliski saradnici je otvaralo neke fabrike, postavljalo kamene temeljce, uvek je morao da dođe on. Zašto na primer nije mogla da ide Zorana Mihajlović nešto otvori, nego mora Aleksandar Vučić? Tu se vidi njegova potreba da sebe istakne kao ključnu figuru koja u Srbiji radi sve i koja je zadužena za sve stvari od „Silvane do Nirvane“, i to je prosto njegova nezajažljiva potreba da bude stalo u kadru“, kaže Dragoljub Draža Petrović, urednik lista Danas.

U kadru s premijerom Aleksandrom Vučićem, tog 17. aprila, bio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Njih dvojica zajedno su položila kamen temeljac za izgradnju hotela Hilton. Od tada do danas – čini se da dalje od kamena temeljca nije otišlo.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here