Home Izbori Mirović o Vladi Vojvodine: O koaliciji samo sa SVM

Mirović o Vladi Vojvodine: O koaliciji samo sa SVM

102
0

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je da na sastanku s predstavnicima Saveza vojvođaskih Mađara „nije bilo reči o ulasku bilo koje druge stranke u koaliciju“.

Mirović je u pisanoj izjavi naveo da posebno nije bilo reči o ulasku Lige socijaldemokrata Vojvodine u tu koaliciju „s obzirom na to da su oni izbore izgubili“.

Predsednik SVM Ištvan Pastor je ranije izjavio da će novu pokrajinsku Vladu činiti koalicija oko SNS-a i SVM-a, kao i da je moguće da učestvuju „još neke stranke koje su prešle cenzus“.

„Gospodin Pastor je u ime SVM dao predlog na kraju sastanka, da se detalji razgovora ne prenose javnosti s obzirom na to da su razgovori tek počeli, pa nas začuđuje i to što je svoj predlog i svoju reč prekršio“, rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, na sastanku predstavnika SNS i SVM nije, kao što Pastor tvrdi, bilo reči o programu nove pokrajinske vlade.

„Posebno nije bilo reči o ustavnom položaju Vojvodine i posebnim zakonima, jer pre svih SNS treba da iskaže svoj stav o tome, a onda i druge stranke, koje su dobile mnogo manje poverenje građana“, dodaje se u pisanoj izjavi.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here