Home Izbori Moro: Vals i Dezir čestitali Vučiću izbornu pobedu

Moro: Vals i Dezir čestitali Vučiću izbornu pobedu

121
0
Vučić i Moro - Srbija izbori
Foto: Tanjug

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadorku Francuske u Beogradu Kristin Moro, koja mu je čestitala izbornu pobedu, prenela čestitke premijera Manuela Valsa i premijeru uručila pismo državnog sekretara Francuske zaduženog za evropske poslove Arlema Dezira.

U pismu Dezira se, između ostalog, kaže da su se građani Srbije velikom većinom izjasnili u korist politike reformi, regionalne saradnje i približavanja Evropskoj uniji, koju je premijer Vučić uspešno započeo od dolaska na čelo vlade, dodajući da će Francuska nastaviti da u potpunosti podržava tu politiku.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, premijer Vučić i ambasadorka Moro razgovarali su i o pripremama za Pariski samit Berlinskog procesa, koji će biti održan u julu ove godine.

Zaključeno je da je nastavak Berlinskog procesa od ključnog značaja za stabilnost i napredak regiona Zapadnog Balkana.

Na Pariskom samitu najveća pažnja biće posvećena realizaciji infrastrukturnih projekata, kao i uspostavljanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih.

Premijer Vučić je istakao da će potpisivanje sporazuma o osnivanju te Kancelarije doprineti stvaranju bolje atmosfere među mladima Zapadnog Balkana, kao nosiocima buduće saradnje i razvoja regiona.

Tokom susreta, premijer Vučić i ambasadorka Moro razgovarali su i o direktnim investicijama francuskih kompanija i potencijalnim projektima od značaja za ekonomsku saradnju Srbije i Francuske.

Izvor: Tanjug

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here