Home Izbori SNS i SVM načelno dogovorile saradnju u Vojvodini

SNS i SVM načelno dogovorile saradnju u Vojvodini

104
0
Pokrajina - Srbija izbori
Foto: RTV (Vanja Đurić)

NOVI SAD – Delegacije SNS i SVM načelno su danas u Novom Sadu utvrdile principe buduće saradnje dve stranke u Skupštini AP Vojvodine, Pokrajinskoj vladi i u velikom broju lokalnih samouprava u kojima su predstavnici SNS i SVM dobili većinsko poverenje građana.

Kako je saopštio Medija centar SNS za Vojvodinu, na sastanku su načelno utvrđeni prioriteti u realizaciji programa na pokrajinskom i lokalnom nivou, a razmatrana su i sva pitanja koja se tiču konstituisanja pokrajinskih i lokalnih organa vlasti u Vojvodini.

Zajednički je konstatovana potreba što šire saradnje dve stranke kao buduće okosnice Pokrajinske vlade i postignut je visok stepen saglasnosti o potrebi što bržeg konstituisanja novih pokrajinskih organa i organa u lokalnim samoupravama na osnovu rezultata upravo završenih izbora.

Delegaciju SNS predvodio je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović, a činile su je Miloš Vučević član Predsedništva SNS, Damir Zobenica potpredsednik Izvršnog odbora SNS, kao i Ištvan Pastor, predsednik SVM – a, Mihalj Njilaši i Arpad Fremond.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here