Home Izbori Dušan Petrović: Šabac ostao bastion slobode

Dušan Petrović: Šabac ostao bastion slobode

223
0

Predsednik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović izjavio je da su protekli izbori doveli do konsolidacije istinskih proevropskih snaga i da se jasno potvrdilo da je režim Srpske napredne stranke prošao svoj zenit i zato ne čudi njihova nervoza i pojačana netolerancija.

„Iako su kreirali nefer izborne uslove, a na dan izbora izvršili izbornu krađu, nijedan od ciljeva zbog kojih su raspisani izbori naprednjaci nisu ostvarili. Niti su dobili natpolovičnu većinu, niti su ugušili istinske proevropske snage i kritičku reč“, istakao je Petrović u saopštenju.

Prema nejgovim rečima, Srpska napredna stranka ima samo 98 poslanika i njihova vlast zavisiće od Bogoljuba Karića, Nenada Popovića, Velimira Ilića i Rasima Ljajića.

Petrović je posebno istakao da je dobro sto će Narodna skupština ponovo postati centar političkog dešavanja i da će se u njoj zapravo videti da aktuelna vlast nema ni kadrovski ni demokratski kapacitet da vodi državu.

„Rezultat ovih izbora je i da su građani naše države jasno rekli da hoće nove ljude sa novom politikom i jasnom vizijom.“ rekao je Petrović.

„Šabac je ostao bastion slobode i jedini veliki grad u kom istinske proevropske snage imaju lokalnu vlast, a gradonačeknik Nebojša Zelenović iz Zajedno za Srbiju svojom jasnom politikom i vizijom pokazaće kako treba da se vodi moderan grad u 21. veku“, istakao je Petrović.

Izvor. N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here