Home Izbori Šest poslanika iz Pazara, dva iz Priboja, jedan iz Raške

Šest poslanika iz Pazara, dva iz Priboja, jedan iz Raške

122
0
Novi Pazar - Srbija izbori
Foto: RTV/123rf.com

NOVI PAZAR – U budućem sazivu Skupštine Srbije, ako ne dođe do drastičnih promena i odustajanja pojedinaca, biće šest poslanika iz Novog Pazara, dva iz Priboja i jedan iz Raške, dok će Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš najverovatnije ostati bez predstavnika u republičkom parlamentu.

Najviše poslanika iz tog dela Srbije je na listi Srpske napredne stranke „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ koja je osvojila 131 poslanički mandat.

Kao i u prošlom sazivu, u skupštinskim klupama naći će se Novopazarci Muamer Bačevac i Nikola Jolović, Raščanin Jovica Jevtić, kao i Milanka Jevtović Vukojičić iz Priboja, dok je njen sugrađanin Krsto Janjušević prvi put izabran za poslanika.

Branko Popović iz Nove Varoši je bio 142. na listi naprednjaka, pa se mestu u Skupštini Srbije može nadati jedino ukoliko 11 kandidata pre njega odustane ili bude izabrano za neku drugu funkciju.

Dva osvojena mandata Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka pripala su lideru partije Sulejmanu Ugljaninu i predsedniku Izvršnog odbora Enisu Imamoviću.

Njih dvojica su i u prošlom sazivu Skupštine Srbije bili poslanici, a ukoliko jedan od njih odustane od tog mesta, u republičku skupštinu ući će Minela Kalender iz Sjenice.

Mandati Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) pripali su Muameru Zukorliću i predsedniku te stranke Jahji Fehratoviću. Treća na listi BDZS bila je Misala Pramenković iz Tutina koja u skupštinske klupe može jedino ukoliko Zukorlić ili Fehratović vrate mandat.

Pored Skupštine Srbije, Bačevac, Jolović, Imamović, Zukorlić i Fehratović izabrani su i za odbornike Skupštine Novog Pazara.

Izvor: RTV

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here