Home Lokalni izbori Salak optužio SNS da je kupovala glasove u Žitištu

Salak optužio SNS da je kupovala glasove u Žitištu

192
0
izbori prebrojavanje glasova 1
Foto: Darko Ćirkov

Nosilac liste grupe građana „Vreme je za bolje“ Igor Salak zahvalio je građanima što su omogućili da ta lista dobije 25 odsto mandata u Skupštini opštine Žitište i optužio Srpsku naprednu stranku da je ucenjivala i potplaćivala birače.

On je u saopštenju naveo da je SNS, uprkos ucenama, korupciji i pristrasnim medijima, u Žitištu osvojio manje od 30 odsto mandata.

„Svaki stanovnik naše opštine već je čuo koliko se plaćalo za jedan glas i ko je to plaćao. Mi ne zameramo onima koji su, budući siromašni, podlegli pritisku na radnom mestu, obećanju za zaposlenje i novčanoj uceni. Ali zameramo onima koji su organizovali ovo svođenje ljudskih bića na robu“, naveo je Salak.

On je optužio predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da je svojim „lokalnim feudalcima“ svojim imenom omogućio bahaćenje, da je omogućio „lokalnom alkoholičaru, koji i ne živi u svojoj opštini, da pobedi doktoranta prava“.

„Samo tako lopovi i lažovi mogu biti bezbedni pišući lažne letke, a doktorant priveden u stanicu policije. Samo u Srbiji koju su stvorile te lokalne dahije, građaninu može biti egzistencijalno bitno, da od vladajuće klike dobije dve-tri hiljade dinara za glas. Čine nas sve siromašnijima, da bi nam i paket pašteta bio važniji od slobode“, ocenio je Salak.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here