Home Izbori Šabac: Nastavljena sednica, udaljeni naprednjaci

Šabac: Nastavljena sednica, udaljeni naprednjaci

86
0
Izbori 2016 - Srbija izbori
Foto: B92

Šabac — Sednica gradskog parlamenta u Šapcu, koja je bila prekinuta oko 14 sati nastavljena je posle dva sata bez opozicionih odbornika iz SNS.

Njima je zbog opstrukcije izrečena mera udaljavanja sa sednice.

Predsedavajući konstitutivne sednice, najstariji odbornik Sreten Radovanović, udaljio je odbornike SNS, jer su sprečavali izbor predsednika skupštine tako što su oteli i razlupali kutiju za glasanje.

U nastavku sednice za gradonačelnika je izabran Nebojša Zelenović koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu, a za predsednika skupštine Nemanja Pajić.

U novom sazivu šabačke skupštine koalicija okupljena oko SNS je u opoziciji posle dogovora o skupštinskoj većini koju su postigle liste koje su predvodili Zelenović i Pajić, a kojima su se pridružila i dva odbornika Jedinstvene Srbije.

Gradska skupština ima 69 odbornika, a u opoziciji su SNS sa 28 i socijalisti sadva odbornika.

Posle prekida sednice Zelenović je izjavio da su građani Šapca i cele Srbije videli zašto SNS u tom gradu nije uspela da pobedi njega i njegove koalicione partnere.
„Odbornici SNS jedino su pokazali destrukciju i zlo“, rekao je on dodajući da je rad skupštine obeležen bacanjem biračkih kutija i mikrofona i sprečavanjem predsedavajućeg da govori.

Odbornici SNS prekinuli su danas konstitutivnu sednicu lokalne skupštine u Šapcu tako što su uzeli glasačke kutije i pobacali ih po sali.

Oni su bili nezadovoljni načinom na koji najstariji odbornik Sreten Radovanović vodi prvo zasedanje, pa su u više navrata pokušali da prekinu sednicu.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here