Home Izbori Pastor: Ovi izbori pouka, mnogo toga staviti na sto

Pastor: Ovi izbori pouka, mnogo toga staviti na sto

111
0
Ištvan Pastor - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da je posle izbora potrebno mnoge stvari staviti na sto.

“Ko i kako može da istakne manjinsku listu, na koji način se prikupilo 15.000 falsifikovanih potpisa, profesionalizovati rad na biračkim mestima i još mnogo toga treba da bude na stolu posle ovih izbora iz kojih treba izvući pouku“, rekao je Pastor za Kažiprst.

Pastor je naveo da je nakon proglašenja rezultata pokrajinskih izbora dva puta razgovarao telefonom sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ali da konkretni dogvori još nisu počeli.

“Imamo institucionalnu saranju sa SNS, to je osnovna baza. Ostaćemo pri onome za šta smo se zalagali pre dve godine. Zadovoljni smo učešćem u parlamentarnoj većini i državnim službama“, naveo je on.

Pastor je dodao da su u toku razgovori i sa pojedinim strankama sa kojima bi SVM mogao da formira poslaničku grupu, ali nije želeo da otkriva detalje.

On je dodao i da psotoji načelni dogovor između njega i Aleksandra Vučića, te da će on ponovo obavljati funkciju predsednika Skupštine Vojvodine.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here