Home Izbori Nišlije ponovo „ćute“: Sledi „popravni popravnih izbora“

Nišlije ponovo „ćute“: Sledi „popravni popravnih izbora“

167
0
Niš - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Niš — Zbog ponavljanja opštinskih izbora u gradskoj opštini Medijana u Nišu je u ponoć počela predizborna tišina i trajaće do subote 7. maja u 20.00 časova.

Izbori za odbornike Skupštine opštine Medijana poništeni su odlukom Upravnog suda, po žalbi Ruske stranke koju predvodi Miroslav Milosavljević.

Greškom opštinske administracije na izbornim listićima štampanim za opštinske izbore 24. aprila, ta stranka upisana je samo kao „Ruska stranka“ dok je izostavljeno da se radi o stranci Milosavljevića.

Najnovija predizborna tišina je četvrta u Nišu u protekle dve nedelje, jer su nakon izbora 24. aprila na pojedinim biračkim mestima najpre ponovljeni gradski, a potom republički izbori.

Prethodna predizborna tišina u Nišu prestala je da važi sinoć u 20.00 časova, a nova tišina stupila je na snagu već četiri sata kasnije.

Opština Medijana je najveća niška gradska opština sa nešto više od 81.000 građana sa pravom glasa i 48 biračkih mesta.

Stanovnici Medijane koji glasaju na biračkom mestu broj četiri u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ predstavljaju svojevrsne rekordere ovogodišnjih izbora u čitavoj Srbiji pošto će glasati četiri puta.

Na ovom izbornom mestu ponovljeni su gradski, potom republički, a u subotu biće ponovljeni opštinski izbori.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here